Weerribben-Wieden

Met een beetje fantasie horen wandelaars op de vestingwallen van Steenwijk het strijdgeweld tussen de Spanjaarden en de Nederlanders. Vestingstad Steenwijk vormde tijdens de Tachtigjarige Oorlog het decor van veel oorlogshandelingen.

Modern Steenwijk heeft een gezellig centrum met veel winkels en horeca. Buiten de stad wacht een afwisselend landschap met water, bossen en glooiingen. Wie niet beter weet, waant zich in Limburg. Dorpjes als Baars, Tuk en Witte Paarden liggen aan de Woldberg met daaraan grenzend landgoed De Eese.

Gezellige Vestingfeesten

Steenwijk is het hele jaar door een stad voor feestvierders en liefhebbers van evenementen. Van Vestingfeesten tot Dickens Kerst.

Kijk voor het volledige programma op www.steenwijkvestingstad.nl

De held van Steenwijk

Tijdens het beleg van Steenwijk in de Tachtigjarige Oorlog hield van den Kornput Steenwijk uit handen van de Spanjaarden.

Stadsmuseum Steenwijk

Duik dieper de roerige geschiedenis van Steenwijk in en bekijk bijzondere collecties. Stadsmuseum Steenwijk is gevestigd in het voormalige woonhuis van Grietje Reiners, die haar woning en een collectie als legaat achterliet. Maak een stadswandeling met één van de stadsgidsen.

Ervaringsverhaal

Het echtpaar Kappert uit Woubrugge was een weekendje weg in Huis ten Wolde. “Een goed en gezellig hotel waar we het prima naar de zin hadden”, vertelt mevrouw Kappert. Zij is geboren in Hellendoorn, maar woont al twintig jaar aan de andere kant van het land. “Ik was verrast door Steenwijk: leuke stad met veel meer winkels en restaurants dan ik verwachtte. Ook de wandeling vanuit het hotel en een bezoek aan Giethoorn zijn aanraders.

Tip je vrienden

twitter facebook