Dorpsfeest Kalenberg

Ook dit jaar wordt het dorpsfeest van Kalenberg weer gevierd in het derde weekend van augustus.Ondanks het besluit om dit jaar geen lichttoer te organiseren, hebben we toch mooi vol programma weten te realiseren.

DORPSFEEST KALENBERG/HOOGEWEG 18 EN 19 AUGUSTUS 2017

Het thema voor het dorpsfeest van 2017 is Rock & Roll. In Kalenberg is er een feest 2- daagse, op vrijdag en zaterdag. Het gehele programma is nog niet helemaal vast gesteld.

Voor de vele vrijwilligers begint het feest op donderdag. De tent wordt opgezet en het terrein wordt ingericht. De feeststemming begint op deze manier al volop te komen in het dorp.

Vrijdagavond wordt het dorpsfeest geopend met een muzikale rondvaart van muziekvereniging Excelsior door de Kalenbergergracht. In de tent zal het Kalenberger Volkslied gespeeld worden door de muziekvereniging. De gezamenlijke maaltijd is een vast onderdeel van het dorpsfeest. Vele dorpsgenoten schuiven aan om gezellig bij te kunnen praten tijdens het eten. Na het eten kunnen de bezoekers kijken naar een voorstelling van Rock & Roll dansen in de tent. Het is natuurlijk ook mogelijk om mee te dansen en dus lekker in de stemming te komen.

Op zaterdagochtend is er voor de kinderen het Kinderfestival. Dit wordt door de kindercommissie georganiseerd en zal veelal uit spellen bestaan. Voor de “oudere Kalenbergers” wordt er zaterdag rond de middag een activiteit georganiseerd. Voorheen werd dit op de ochtend gedaan, maar door het wat later te organiseren kunnen ze nadien blijven kijken bij de Zeskamp. De zeskamp is vaak een hilarisch onderdeel van het dorpsfeest. Het begint bij de tent met de spellen, maar "verhuist" soms van plaats naar een sloot of groot veld. Afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een levend tafelvoetbalspel georganiseerd. Het is altijd afwachten wat voor spellen er bedacht worden.

Helaas is er besloten om geen Lichttoer meer te organiseren. Tijdens een spoedvergadering in het dorp is er met de bewoners over gesproken en de conclusie getrokken. De organisatie loopt tegen meerdere problemen aan waardoor het eigenlijk niet meer te realiseren is. Het vraagt vele vrijwilligers en daarnaast zijn er veel regels waaraan voldaan moet worden. Echter is het erg lastig om hieraan te kunnen voldoen. Ook is het weer een grote bepalende factor voor de bezoekers om de lichtobjecten te bezichtigen. En als laatste is het steeds moeilijker om mensen te motiveren en enthousiast te maken om een lichtobject te gaan bouwen. Hierin tegen is het afgelopen jaar gebleken dat de tuinen meer versierd werden. Het dorp krijgt hierdoor een feestelijke uitstraling. Dit is voor de organisatie een reden om de tuinversiering wel te blijven aanmoedigen en te beoordelen. Het zou fantastisch zijn wanneer bewoners die voorheen één (of meerdere) lichtobjecten bouwden, nu een object voor hun tuin maken. Tevens worden de lichtjes langs het water behouden. De vele waxinelichtjes op de waterkant geven een bijzondere sfeer. De bezoekers die in ons dorp komen, kunnen op deze manier de feestelijke sfeer ervaren terwijl ze de tuinen bekijken. Het blijft daardoor zeker de moeite waard om met de boot, fiets of te voet door het dorp te gaan. Vervolgens is de feesttent geopend en kan men aansluitend de tent bezoeken.

In de feesttent zal er op zaterdagavond een band optreden. Tijdens de spoedvergadering zijn er diverse ideeën aangedragen door de bevolking om de zaterdagavond invulling te geven. Deze ideeën worden nader bekeken en de organisatie gaat met de invulling van de avond aan de slag. Na het optreden van de band is er een DJ in de tent. Ieder jaar is het op zaterdagavond erg gezellig. Er komen vele bezoekers uit diverse dorpen rondom Kalenberg en ook dit jaar zal de DJ muziek verzorgen tot in de kleine uurtjes.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

Kalenberg / Hoogeweg

Adres
Kalenbergerpad,

Tip je vrienden

twitter facebook