Varen Giethoorn

Een bezoek aan Giethoorn is niet compleet zonder te varen in Giethoorn. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor het maken van een rondvaart onder begeleiding van een ervaren schipper. Wil je liever zelf varen? Maak dan een tochtje met een traditionele Gieterse punter of kies voor het huren van een kano, kajak, sloep of fluisterboot. Voor bezoekers die niet vies zijn van een beetje actie zijn er genoeg avontuurlijke wateractiviteiten. Wat dacht je van bumber-boats, een aqua bubble of surfplanken?

Giethoorn: het Hollandse Venetië

Giethoorn staat bekend om haar grachten, boogbruggetjes en punters. De huizen in het dorp staan op eilandjes en zijn alleen via bruggetjes te bereiken. Niet voor niets is de bijnaam van het dorp: het Hollandse Venetië. Varen in Giethoorn is prima te combineren met een vaartocht door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Hier kan je genieten van het gezang van vogels en otters spotten. Het gebied van de Weerribben-Wieden lijkt één groot doolhof, maar geen paniek als je je richtingsgevoel bent kwijtgeraakt. Je kan er niet verdwalen. Alle vaarten komen uit op de Kalenbergergracht!

Meer dan varen in Giethoorn

Na een dag varen in Giethoorn is het tijd voor lekker eten. Dineer in één van de restaurants van het karakteristieke dorp. Het is de perfecte afsluiting van een mooie dag. Blijft je liever aan wal tijdens een bezoek aan het dorp? Geen probleem. Ook al wandelend of fietsend is Giethoorn en haar omgeving uitstekend te verkennen. Volg één van de wandel- of fietsroutes en bewonder de prachtige molens, dorpen en sluizen. Wil je blijven overnachten? Bekijk dan het aanbod aan hotels of campings in Giethoorn!

Je wilt varen in Giethoorn?

Giethoorn is één van de bekendste plaatsen in de Kop van Overijssel. Of je het dorp wilt ontdekken in een beroemde punter, peddelend in een kano, romantisch in een fluisterboot of comfortabel in een sloep. Hieronder vindt je het volledige overzicht van de vaarmogelijkheden. Varen in Giethoorn staat garant voor een gezellig dagje uit met vrienden en familie!

 1. Camping d'Hof

  Camping d'Hof

  Adres
  Binnenpad 137, 8355BW Giethoorn

  Welkom op Camping de Hof in het groene Venetië, Giethoorn. Grachtjes, meren, bruggetjes, rietgedekte boerderijen en prachtige tuinen

 2. Bootverhuur van den Heuvel

  Bootverhuur van den Heuvel

  Adres
  Binnenpad 47, 8355BR Giethoorn

  Wij zijn gevestigd midden in het dorp Giethoorn in het natuurgebied "de Wieden". Een prachtig gebied om met een electroboot, zeilpunter of

 3. Smit`s Paviljoen

  Smit`s Paviljoen

  Adres
  Binnenpad 29a, 8355BR Giethoorn

  Welkom op Smit’s Paviljoen in Giethoorn! Hét Waterrestaurant van Nederland.Dankzij de unieke ligging kunt u vanaf ons terras genieten van het schitterende uitzicht over het meer en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 4. Hollands Venetië

  Hollands Venetië

  Adres
  Beulakerweg 167, 8355AG Giethoorn

  HOLLANDS VENETIË, de naam voor het rustieke dorp Giethoorn en ook de naam van ons sfeervolle restaurant/partycentrum en bootverhuur.

 5. De Groene Wensboot

  De Groene Wensboot

  Adres
  Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl

  De Groene Wens Boot is een fluisterboot én speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking, die samen met hun vrienden of familie

 6. Buitencentrum Weerribben

  Buitencentrum Weerribben

  Adres
  Hoogeweg 27, 8376EM Ossenzijl

  In natuurgebied De Weerribben werd vroeger turf gestoken en dat is nog steeds zichtbaar. Stroken land en water wisselen elkaar af. Samen