Restaurants Giethoorn

Je dagje weg afsluiten met een etentje in een van de restaurants in Giethoorn? Dit wereldwijd bekende dorp heeft genoeg keus wat betreft eetgelegenheden! Of je nu een bezoek wilt brengen aan een snackbar, uniek wilt dineren aan de gracht of culinair wilt genieten bij een sterrenchef. Het kan in Giethoorn. Wil je met een groot gezelschap eten? Diverse restaurants in Giethoorn zijn ook zeer geschikt voor een gezellige familiedag, bruiloften of andere partijen.

Dineren op een unieke locatie

Giethoorn is een karakteristieke plaats. Er is namelijk maar één doorgaande verbinding over het land. Zoals waarschijnlijk wel bekend is, vindt het meeste verkeer in Giethoorn plaats over het water. Met een fluisterbootje bijvoorbeeld. Dit maakt dineren bij een restaurant in Giethoorn extra bijzonder. Je kunt genieten van heerlijk eten, terwijl je je bevindt op een prachtige locatie langs het water. Kijken naar de fluisterbootjes die door de grachten varen of genieten van de prachtige natuur. En mocht je echt een unieke ervaring willen, dan kan je dineren in een restaurant in Giethoorn met twee Michelinsterren.

Waterrijke, groene omgeving

Giethoorn valt onder Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hiertoe behoren meren, plassen of sloten langs diverse waterdorpen. Wil je ergens anders eten dan in een van de restaurants in Giethoorn? Je kan natuurlijk ook een bezoek brengen aan een restaurant in een van de andere plaatsen in het mooie Weerribben-Wieden. Wat dacht je van een steakhouse in Steenwijk? Of een restaurant in een historisch pand aan de haven van Vollenhove? Alle plaatsen in het gebied Weerribben-Wieden hebben zo hun eigen charme. Wel bevind je je in al deze plaatsen in een waterrijke, groene omgeving.

Dineren bij een restaurant in Giethoorn

Wil je reserveren bij een restaurant in Giethoorn? Of eerst alle restaurants bekijken? Hieronder vindt je een overzicht van alle restaurants in het dorp. Voor meer informatie kun je op een restaurant klikken. De mogelijkheden zijn divers. Van historisch tot modern, van brasserie tot sterrenzaak, er is voor ieder wat wils. Dus heb je een bedrijfsuitje, familiedag of een etentje met het gezin of vrienden? Kom culinair genieten in een restaurant in Giethoorn.

 1. Hotel Brasserie De Pergola

  Hotel Brasserie De Pergola

  Adres
  Hylkemaweg 7, 8355CW Giethoorn

  Direct bij de algemene parkeerplaats instappen in een rondvaartboot of huurbootje voor een prachtige tocht door het waterrijke gebied? Bij

 2. Grand Café Fanfare

  Grand Café Fanfare

  Adres
  Binnenpad 68, 8355BV Giethoorn

  Allereerst: hartelijk welkom in Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Het is niet voor niets dat u dit befaamde veendorp bezoekt. Met

 3. De Eetkamer van Giethoorn

  De Eetkamer van Giethoorn

  Adres
  Vosjacht 6b, 8355CM Giethoorn

  Een plek waar iedereen zich thuis voelt met een mooie ambiance, goede service en hoge kwaliteitsproducten voor een totale beleving.

 4. Theetuin de ChocoPunter

  Theetuin de ChocoPunter

  Adres
  Binnenpad 123, 8355BV Giethoorn

  Heerlijk zitten aan het water van de dorpsgracht met uitstekend zicht op voorbijkomende punters, kanos en rondvaartboten. Helemaal in de

 5. De Witte Hoeve

  De Witte Hoeve

  Adres
  Zuiderpad 32, 8355CA Giethoorn

  Wij zijn een Café-Restaurant-Pannenkoekenboerderij met een Ambachtelijke Kaarsenmakerij - Sieradenmakerij in het rustieke dorpje Giethoorn.