Toffe ideeën om te heerlijk wandelen door moerassen met de laarzen aan.

Leestijd 2 minuten

Weerribben-Wieden is een wandelparadijs met 550 kilometer aan wandelpaden en zestig kant-en-klare routes. Een deel daarvan is voor mensen die wat van de gebaande paden af willen. Door het moeras, langs riet, door bos en soms over ‘drijvend land’. De laarzen aan en wandelen maar!

Pontjes

Met kleine pontjes oversteken naar weer een verrassend stuk land. Dat kan op het Laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Een traject van ongeveer 2,5 kilometer gaat langs rietvelden, de Beulakerwijde en een prachtig moerasbos. Onderweg moeten de wandelaars zich een aantal keren over het water trekken. Dat maakt het avontuur alleen maar groter. Dit pad heet niet voor niets Laarzenpad trouwens…het kan behoorlijk drassig zijn!

Kalenberg

Ook bij Kalenberg ligt een prachtig laarzenpad. Bewoners hebben hier samen met Staatsbosbeheer een wandelpad van ongeveer 3,5 kilometer lang gemaakt. Wandelaars lopen dwars door de rietvelden, hooilanden, moerasbos en langs watertjes. Het pad is deels begaanbaar gemaakt met bruggetjes en vlonders. De rest van de wandeling gaat over vaak zompige moerasgrond. Ook hier dus: de laarzen aan!

Eendenkooi

Wie de benenwagen wat langer aan het werk wil zetten, kan terecht bij Wanneperveen. Daar liggen het Veenweidepad (waar honden ook welkom zijn) en het Kierschewijdepad. Die laatste gaat onder meer langs het terrein van een voormalige eendenkooi. Voor beide wandelingen zijn laarzen niet per se noodzakelijk, maar het is wel verstandig om ze aan te trekken. Onderweg zien wandelaars eigenlijk alles wat Weerribben-Wieden zo mooi en bijzonder maakt.

 1. Water

  Ontdek Giethoorn; voor een onvergetelijke belevenis die je niet snel vergeet!

 2. UIT in de regio

  12 tips voor kids bij regen en zonneschijn, zo verveel je je nooit!

 3. Eten & Drinken

  Daar bij de waterkant lekker tafelen en genieten van het uitzicht

 4. Natuur

  De 10 favoriete fotoplekjes van fotograaf Theo de Witte

Tip je vrienden

twitter facebook