Een weekendje weg met Kerst? Weerribben-Wieden is daar de perfecte locatie voor

Leestijd 3 minuten

Heb je zin om er even helemaal tussenuit te gaan tijdens de feestdagen? Wil je genieten van een fijne vakantie met je vriend of vriendin, familie of je vrienden? Een weekendje weg met kerst naar natuurgebied de Weerribben-Wieden is dan een mooie manier om te ontspannen.

Of je nu van lange wandelingen in de natuur houdt of juist graag gaat winkelen. Naar musea gaat of met de kinderen op pad wilt naar de dierentuin, in de omgeving van Giethoorn in de Weerribben-Wieden, is genoeg te beleven.

Weekendje weg rond Kerst met het gezin

Wanneer je graag even alleen met je gezin wilt zijn, is de omgeving van Giethoorn en de Weerribben-Wieden erg mooi en er is meer dan genoeg te doen voor de kinderen. Een weekendje weg kerstvakantie is een ideaal moment. In het natuurgebied de Weerribben heb je veel mogelijkheden: op de fiets of te voet kom je langs prachtige natuur. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden kom je veel verschillende soorten planten en dieren tegen. Zo zie je er otters en watervogels, maar ook trilveen. In dit veen zie je orchideeën en andere mooie plantsoorten. Wanneer je een mooie tocht gemaakt hebt, kun je daarna lekker opwarmen in een café of restaurant in een van de steden of dorpen in de buurt.

In een bungalowpark Kerst vieren?

Ga je met een groep vrienden een weekendje weg met kerst? Dan is een bungalowpark in de omgeving van Giethoorn en de Weerribben-Wieden een leuke locatie. Met z'n allen een rondvaart doen in Giethoorn, is een mooi uitstapje. Wil je je graag een dagje laten verwennen? Dan zijn de wellness-resorts in de omgeving echte aanraders. De diverse dorpen en steden in de regio zijn ook erg geschikt om 's avonds een hapje te gaan eten en een drankje te drinken met z'n allen. In een bungalowpark kerst vieren is dan ook een ideale manier om je feestdagen door te brengen met je groep.

Weekendje weg rond Kerst met je vriend of vriendin

Een romantisch weekendje weg kerstvakantie met je vriend of vriendin is altijd een goed idee. Samen wandelen door de Weerribben-Wieden of een rondvaart maken door de wateren van Giethoorn? Wanneer je van musea houdt, dan kun je in Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove goed terecht: hier vind je verschillende musea en galeries. Ben je meer op zoek naar een weekendje weg kerstmarkt? In de regio van het Nationaal Park Weerribben-Wieden is dat goed mogelijk. Je vindt rond en tijdens de feestdagen in de omliggende dorpen en steden kerstmarkten, maar ook diverse exposities rondom kerst. Een weekendje weg kerstmarkt, genieten van de mooie natuur en de rustgevende omgeving, knusse dorpen en gezellige winkelstraten: even lekker weg en genieten van je vakantie. In de Weerribben-Wieden en omgeving kom je helemaal tot rust.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Wat is er in de zomer te doen in de omgeving van Giethoorn? 8 zomertips!

  2. Wat is er in de herfst te doen in de omgeving van Giethoorn? 8 herfsttips!

  3. Wat is er in de lente te doen in de omgeving van Giethoorn? 8 lentetips!

  4. Wat is er in de winter te doen in de omgeving van Giethoorn? 9 wintertips!

Tip je vrienden

twitter facebook