Daar bij de waterkant lekker tafelen en genieten van het uitzicht

Leestijd 2 minuten

Dineren met uitzicht op (het) meer. Dat is de gastronomie in de regio Weerribben-Wieden. Combineer het beste van de keuken met het mooiste van de natuur. Genieten aan de rand van het water. Dat kan nergens beter dan in dit bijzondere gebied.

Een verkeersbord waarschuwt voor overstekend bedienend personeel. Medewerkers van Hotel Restaurant Café Geertien steken bij mooi weer onophoudelijk de weg over naar het terras aan de waterkant. Bezoekers zijn verzekerd van een adembenemend uitzicht op Nationaal Park Weerribben-Wieden en een voortdurende stroom passerende bootjes. En dat in een dorpje dat luistert naar de naam Muggenbeet. Zelden een groter contrast gezien tussen de wat onheilspellende plaatsnaam en het genot dat het terras biedt.

Weerribben-Wieden zit boordevol met dit soort karakteristieke terrassen waar het op zonnige dagen ongekend genieten is. Ze kijken uit over grote meren (Giethoorn, Wanneperveen), pittoreske grachten (Kalenberg, Giethoorn), drukke sluizen (Blokzijl, Ossenzijl) of op indrukwekkende natuurgebieden (Sint Jansklooster, Kalenberg, Giethoorn). En dan vergeten we bijna de fraaie, historische stadjes in de regio. Het terras van het Mauritshuis in Blokzijl staat niet voor niets al jarenlang in de Top 100 van beste Nederlandse terrassen. En even verder is het bij Sluiszicht heerlijk uitkijken op de hectiek van de drukke sluis in Blokzijl.

Bij Seidel in Vollenhove is het mooi uitkijken over de haven van het voormalige Zuiderzeestadje. En aan de andere kant van de imposante kerk ligt een sfeervol plein waar het ook fijn eten en drinken is. Een streek vol bijzondere plekken. Vol onvergetelijke momenten op de mooist gelegen terrassen van Nederland.

De leukste terrassen aan het water vind je ook bij:

Paviljoen aan 't Wiede, Wanneperveen
Kolkzicht, Ossenzijl
Smits Paviljoen, Giethoorn
Fanfare, Giethoorn
Otterskooi, Dwarsgracht
Otterswold, Belt-Schutsloot
Pieter Jongschaap, Kalenberg
Het Doevehuis, Kalenberg

Proost en eetsmakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. UIT in de regio

  Sfeervolle gondelvaarten door karakteristieke grachten

  Erik
 2. UIT in de regio

  De wereld van de Dahliareuzen

  Erik
 3. Water

  Ultiem geluk: kamperen met kano / kanokamperen

  Lian van Doorn
 4. Water

  Kanoën versus kajakken – Ken de verschillen

  Lian van Doorn

Tip je vrienden

twitter facebook