Hanzesteden en Tulpen op de zeebodem

Leestijd 2 minuten

Hanzesteden

Hanzesteden waar de historie letterlijk en figuurlijk op straat ligt: Hasselt, Kampen en Zwolle. Imposante bouwwerken, prachtige binnensteden en volop bedrijvigheid aan het water. Combineer Weerribben-Wieden met Hanzesteden Zwolle, Kampen of Hasselt. Vanuit Weerribben-Wieden binnen een half uur bereikbaar. Maak kennis met de historische Hanzesteden!

Hasselt; Stad van bezinning

Sfeervolle geveltjes, lommerijke straatjes en uitnodigende, authentieke winkeltjes. Het pittoreske Hasselt kent veel verborgen plekken. Hasselt had een grote naam als bedevaartsoord. Ook de geschiedenis van de Moderne Devotie, de Hanze en zelfs de Verenigde Staten leidt naar Hasselt.

Tip: Korenmolen de Zwaluw, eeuwenoude kalkovens en de Sint Stephanuskerk met fraaie muurschilderingen.

Zwolle; dynamisch en gastvrij

Een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt in de historische binnenstad. Bevolkt door creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Het historische centrum heeft alles te bieden waaraan een aantrekkelijke binnenstad moet voldoen: sfeervolle winkels, de beste horeca, mooie musea en galerie├źn en de meest bijzondere boekwinkel van Nederland.

Tip: Waanders in de Broeren, Museum de Fundatie en sterrenrestaurant De Librije.

Kampen; Nautische Hanzestad

Alleen al het stadfront van Kampen maakt een bezoek aan deze Hanzestad meer dan waard. Een prachtige skyline langs de IJssel met op de voorgrond de bruine vloot. Dompel je onder in de nautische sferen van de Koggewerf, maak een tochtje over de rivier en plof tevreden neer op een gezellig terras. Een gezellige en veelzijdige stad met een sfeervol, historisch centrum.

Tip: De koggewerf, Stedelijk Museum en Sigarenmuseum de Olifant.

Tulpen in de Noordoostpolder

Uitgestrekte tulpenvelden geven de Noordoostpolder in het voorjaar kleur. Ooit sleepten de netten van vissers over de zeebodem. Tot de dijken kwamen en het water werd weggepompt. Vanaf de dijken is het hoogteverschil tussen het oude en nieuwe land goed zichtbaar. Bijna 4 meter onder N.A.P. liggen een paar mooie attracties.

Tip: jaarlijkse tulpenfestival in april/ mei, Waterloopbos met waterloopkundig laboratorium en UNESCO werelderfgoed Schokland.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

  1. Wat is er in de zomer te doen in de omgeving van Giethoorn? 8 zomertips!

  2. Wat is er in de herfst te doen in de omgeving van Giethoorn? 8 herfsttips!

  3. Wat is er in de lente te doen in de omgeving van Giethoorn? 8 lentetips!

  4. Wat is er in de winter te doen in de omgeving van Giethoorn? 9 wintertips!

Tip je vrienden

twitter facebook