Nationaal Park Nieuws

Weerribben-Wieden Cruise voor oud(ere) Steenwijkerlanders

Op vrijdag 24 mei, de Europese Dag van het Nationaal Park, gaat de eerste Weerribben-Wieden Cruise plaatsvinden. Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseert dit speciaal voor oud(ere) inwoners van gemeente Steenwijkerland samen met een zoon, dochter, of mantelverzorger.

Weerribben-Wieden Cruise een dag terug in de tijd

  • ZOWEL DE CRUISE VAN 24 MEI ALS VAN 21 JUNI IS VOLGEBOEKT, U KUNT ZICH NIET MEER AANMELDEN HELAAS-

Op vrijdag 24 mei, de Europese Dag van het Nationaal Park, gaat de eerste Weerribben-Wieden Cruise plaatsvinden. Nationaal Park Weerribben-Wieden organiseert dit speciaal voor oud(ere) inwoners van gemeente Steenwijkerland samen met een zoon, dochter, of mantelverzorger. Al varend door het gebied worden verhalen van vroeger opgehaald door twee vertellers: de ene opgegroeid in De Wieden en de andere schoolmeester in De Weerribben. De boot waarmee wordt gevaren is geschikt voor rolstoelgebruikers. De Weerribben-Wieden Cruise duurt van 10 tot 15 uur en kost € 10,- per persoon. Belangstellenden kunnen contact opnemen met mevr. N. van der Laan, n.vanderlaan@ivn.nl of 06-12890380.

De Weerribben-Wieden Cruise is een van de activiteiten in het kader van het tienjarig jubileum van het huidige Nationaal Park. Het gebied dankt

Boot de Vrijstate
Boot de Vrijstate
zijn bijzondere status mede aan de mensen die er vroeger werkten en woonden. Door turf te winnen, riet te telen of vee te laten grazen is er een afwisselend gebied ontstaan van grote natuurlijke en cultuurhistorische waarde. De twee vertellers zullen tijdens de cruise herinneringen uit hun jeugd delen om daarmee die van de deelnemers boven te halen. Al die verhalen zijn mondelinge schatten van en voor het gebied die niet verloren mogen gaan.

De cruise start in Kalenberg. Er wordt gevaren met de geheel elektrische boot Vrijstate met een beneden- en bovendek, zodat je binnen en buiten kunt zitten. De boot beschikt over een rolstoellift en een rolstoeltoilet. Ook een kleine elektrische rolstoel kan mee. De boot vertrekt om 10 uur en vaart door de Kalenbergergracht richting de Beulakerwijde. In mei staan de hooilanden volop in bloei, groeit het riet op z’n hardst en zingt de rietzanger uit volle borst. Tussen de middag wordt voor de lunch aangelegd bij restaurant Geertien. Door al die mooie herinneringen met elkaar te delen, wordt het een fantastische dag.

Meteen opgeven? Dan kan! Opgaveformulier Weerribben-Wieden Cruise

Tip je vrienden

twitter facebook