Nationaal Park Nieuws

Cursus Gastheer van het Landschap, inschrijving geopend

Dit najaar organiseert IVN Overijssel, samen met Weerribben-Wieden Marketing, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere partners de cursus ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.

Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming. Als gastheer van je eigen gebied kun je als recreatie- en horeca ondernemer daar de vruchten van plukken en je gasten alles vertellen over de mooiste plekjes en cultuurhistorie van jouw gebied. Zodoende beleven gasten de omgeving optimaal en verrijkt het hun verblijf of bezoek aan het gebied.

Cursus in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Dit najaar organiseert IVN Overijssel, samen met Weerribben-Wieden Marketing, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere partners de cursus ‘IVN Gastheer van het Landschap’ in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus. Kijk voor een impressie naar dit filmpje.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen.

Cursusopzet

De cursus bestaat uit vier dagdelen, een veldexcursie en een terugkombijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als Gastheer/vrouw van Nationaal Park Weerribben-Wieden met een bijbehorend gevelbordje.

Cursusdata

  • Cursusdag 1 Donderdag 31 oktober 2019, 13:30 – 16:30 uur
  • Cursusdag 2 Donderdag 14 november 2019, 13:30 – 16:30 uur
  • Cursusdag 3 Donderdag 28 november 2019, 13:30 – 16:30 uur
  • Cursusdag 4 Donderdag 12 december 2019, 13:30 – 16:30 uur
  • Veldexcursie Donderdag 12 maart, 9:00 – 17:00 uur

Terugkomdag

Een paar maanden na de cursus wordt er een terugkomdag georganiseerd, waarin je als opgeleide gastheren elkaar opnieuw ontmoet, actief aan de slag gaat met actuele onderwerpen en eventueel nadere samenwerkingsafspraken maakt. De specifieke datum van de terugkomdag volgt nog.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in en nabij Nationaal Park Weerribben-Wieden zoals hotels, campings, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken, dagrecreatie (bv botenverhuur, kinderboerderij, outdoorsport), agrarische ondernemers die ook aan recreatie op hun erf doen, toeristische informatiepunten, zelfstandigen die met groepen de natuur in trekken, etc. Deelname is mogelijk door één of meerdere personen per bedrijf/instelling, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten en aanmelden

De eigen bijdrage voor deelname aan het programma is € 300,- per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagen, een veldexcursie, koffie/thee, een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje, en de terugkomdag. Voor een tweede of volgende persoon binnen hetzelfde bedrijf en voor bedrijven die al gastheer zijn kost deelname € 225,- per persoon.

Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol dus meld je snel aan. Dat kan via deze link

Meer informatie

De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel i.s.m. lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Linda de Haan van IVN Overijssel via l.m.de.haan@ivn.nl of 06-29538640. Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

Tip je vrienden

twitter facebook