Nationaal Park Nieuws

Escape the classroom voor basisscholen

Speciaal voor basisscholen in en om Nationaal Park Weerribben-Wieden is een programma ontwikkeld rondom het thema "Boeren in het Nationaal Park". Welke klas kan de code kraken en het klaslokaal ontsnappen.....?

Lukt het de klas om de vraagstukken op te lossen, te navigeren op de kaart, puzzels op te lossen en daarmee de code te kraken? Speciaal voor de verschillende groepen in het basisonderwijs zijn “escape the classroom” rugzakken gemaakt rondom het thema natuurinclusieve landbouw. Slechts een beperkt aantal groepen (4 groepen per bouw: 1&2, 3&4, 5&6, 7&8) komt in aanmerking voor een compleet verzorgde les inclusief bezoek aan een natuurboer in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Ontsnap het lokaal en ga naar buiten..

Nadat de klas als voorbereiding de 'Escape the classroom' activiteit met goed resultaat heeft gedaan, volgt een bezoek aan een boerenbedrijf in Nationaal Park Weerribben-Wieden. De klas wordt daarvoor met de bus opgehaald. Het programma op de boerderij duurt ongeveer anderhalf uur, waarna de bus weer klaarstaat voor de terugreis.

Inschrijving gaat door middel van een aanmeldingsformulier dat vanaf maandag 10 februari op deze website te vinden is. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. Na de voorjaarsvakantie ontvangen de scholen bericht over hun deelname.

Bezoek aan de boerderij

De bezoeken aan de boerderij vinden plaats op 26 en 28 mei. De deelnemende boeren zijn: - Waterbuffelfarm in Oldemarkt - Boerderij 'Slot' in St. Jansklooster - Weidevol in Zwarsluis - Weerribbenzuivel in Nederland.

Tip je vrienden

twitter facebook