Nationaal Park Nieuws

Nationaal Park Weerribben-Wieden trots op nieuwe Gastheren

Met trots feliciteren we de 12 nieuwe Gastheren/vrouwen van Weerribben-Wieden. Donderdag 12 maart hebben ze het hele gebied doorkruist en het tijdens de theorieavonden geleerde in het veld bekeken.

Na afloop van deze geslaagde dag in het veld werd de cursus IVN-Gastheer van het Landschap afgesloten met de certificering waarbij elke deelnemer uit handen van wethouder Bram Harmsma, het bijbehorende certificaat en gevelbordje ontving.

Meerdaagse cursus

Tijdens de cursus is ingegaan op de ontstaansgeschiedenis, de cultuurhistorie, de planten en dieren en het beheer van het gebied. De deelnemers hebben kennis gemaakt met de organisatie en doelen van het Nationaal Park. Weerribben-Wieden Marketing heeft uitleg geven over haar organisatie en welke activiteiten ontplooid worden om deze regio meer bekendheid te geven. De deelnemers hebben hun eigen organisatie/bedrijf gepresenteerd en er is stilgestaan bij het beheer van Wieden en Weerribben en de betekenis van het Nationaal Park voor de economie van de regio. Donderdag 12 maart is de cursus afgesloten met een actieve velddag met als afsluiting de certificering. De geslaagde deelnemers maken nu deel uit van het uitgebreide Gastherennetwerk van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

De nieuwe gastheren/vrouwen zijn:

Arjan Berger van Weerribben SUP, Marije Boersma en Simon van Veen van Vakantieparken Weerribben Wieden, Roos Bras van Tuk's T-huis, Annet Farnholt van Vivant Books en Gifts, Björn Glas van Camping Kleine Belterwijde, Roel Hoeve van Natuurmuseum Schoonewelle, Elles Oortwijn van Ellys Beach en Bistro, Jacco Plomp van De Geschilde Aardappel en Arij van der Kooij van Kanoschool Herbie bird. Afwezig maar ook gecertificeerd zijn Ellen Roosendaal van Staatsbosbeheer en Evelien Kuilder van Sluuspoort.

Tip je vrienden

twitter facebook