Nationaal Park Nieuws

Boswachters in Weerribben-Wieden zoeken hulp

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de IVN-afdeling zijn samen op zoek naar nieuwe vrijwilligers in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Wie helpt de boswachters mee om kinderen een mooie natuurbeleving te geven?!

Nationaal Park Weerribben-Wieden kent per jaar vele duizenden bezoekers. Daarnaast komen per jaar meer dan 1000 kinderen van de basisscholen uit de verre omgeving van het gebied om een topbeleving te ervaren. Bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl en het Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster starten educatieprojecten voor alle groepen van het basisonderwijs. Daarnaast zijn er maar liefst twee JeugdNatuurClubs actief die één woensdagmiddag in de maand de natuur in het Nationaal Park ontdekken: van sporen zoeken tot riet snijden en van waterdiertjes bekijken tot en met vogelhuisjes timmeren: alles komt aan bod.

Enthousiaste vrijwilligers

Voor de begeleiding van schoolklassen én voor de JeugdNatuurClubs zijn we op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Vind je het geweldig om lekker door de natuur in Weerribben-Wieden te struinen? Vind je het leuk om kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 onvergetelijke natuurervaringen te bezorgen? Heb je tijd en vooral zin actief buiten bezig te zijn? Dan ben jij de jeugdbegeleider m/v die de boswachters zoeken!

Warm bad

Nieuwe vrijwilligers worden niet zomaar in het diepe gegooid maar worden geholpen door ervaren krachten. We bieden een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied, leuke mensen en natuurlijk enthousiaste kinderen . Help jij de boswachters mee?!

Geïnteresseerd?

Heb je interesse of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de boswachters via: info@np-weerribbenwieden.nl of kijk eens hier.

Tip je vrienden

twitter facebook