Nationaal Park Nieuws

24 mei: Europese Dag van het Nationaal Park

Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, en vanaf 22 mei kun je deelnemen aan de digitale activiteiten. Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’. Het organiseren van evenementen ter plekke is moeilijk zoals bekend, maar iedereen kan dit jaar de bijzondere natuur van onze Nationale Parken nog steeds beleven – vanuit huis! Zo is er tijdens de Dag van het Nationaal Park online van alles te beleven.

Nederland heeft maar liefst 21 Nationale Parken, waarvan Nationaal Park Weerribben-Wieden er één is. Deze Nationale Parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur. Bossen, heide, laagveen, getijdenwater, beekdalen, vennen en meer. Elk gebied heeft zijn unieke karakter en historie, met eigen planten, dieren en landschappen.

Dag van het Nationaal Park

De Nationale Parken hebben een belangrijke missie om mensen met de natuur te verbinden. Parken beschermen niet alleen onze waardevolle natuur, ze leveren ook positieve gezondheidsresultaten op. Daarom staat dit jaar de Europese Dag van het Nationaal Park in het teken van "Natuur doet je goed". Om vanuit huis te kunnen genieten van Nationaal Park Weerribben-Wieden en de andere parken kun je virtuele excursies bekijken en deelnemen aan de Nationale Parken Quiz.

Nationale Parken quiz

Tijdens de Dag van het Nationaal Park kan iedereen kennismaken met de bijzondere en unieke natuur van de Nationale Parken. Onder het mom van “wat weet jij van de Nationale Parken…” is er een speciale natuurquiz, die vanaf 22 mei beschikbaar is. Zo kan iedereen vanuit huis de Nationale Parken beleven, en ook nog eens de leukste dingen leren over deze bijzondere natuurgebieden. Er is ook een speciale quiz voor kinderen. Onder de beste 10 quizdeelnemers verloten we een prijs.

Digitale excursie

Om Nederland beter bekend te maken met de Nationale Parken en tóch de bijzondere natuur te laten beleven, kan iedereen deelnemen aan een digitale excursietour door de Nationale Parken. Ga vanaf 22 mei digitaal op pad met één van de Nationale Park gidsen of boswachters en geniet van het park en de natuur met een digitale natuurexcursie! Een voordeel aan online: binnen een paar seconden ben je van de Veluwe op de Waddeneilanden. Lees hier verder voor meer informatie.

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Tip je vrienden

twitter facebook