Nationaal Park Nieuws

Bezoekerscentrum De Wieden opent haar deuren weer

De natuur ligt er prachtig bij. De echte koekoeksbloem staat volop in bloei, de zwarte sterns zoeken een nest, de zeldzame vlinder, de zilveren maan, fladdert weer om je heen. Vanaf zaterdag 6 juni opent Bezoekerscentrum De Wieden haar deuren weer in de weekenden.

Vanaf 1 juli is het bezoekerscentrum vanaf woensdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Dan worden er ook weer vaartochten en natuurexcursies georganiseerd. En op de zaterdagen is ook de watertoren met de bijzondere trap weer te bezichtigen. Vooraf boeken is noodzakelijk, dat kan hier. Bezoekers kunnen op 1,5 meter afstand het centrum en het achterliggende gebied bezoeken.

Speciale Buitenbalie

Het bezoekerscentrum is zo ingericht, dat afstand houden goed mogelijk is. Het aantal mensen dat tegelijk in het gebouw kan zijn, is echter beperkt. Er is een speciale buitenbalie om bezoekers zo veel mogelijk in de open lucht te woord te staan.

Het vlonderpad en laarzenpad kunnen in één richting gelopen worden; ook de veentent en de veenschuur zijn open. Op het uitkijkpunt zijn vaak de zwarte sterns te zien. Op de steigers kun je vlinders rustig bekijken.

Het bezoekerscentrum houdt zich aan de richtlijnen van de rijksoverheid en verwacht dat ook van bezoekers. Blijf thuis bij verkoudheid en of koorts van jezelf of je huisgenoten; vermijd drukte en houd anderhalve meter afstand; ontsmet je handen voor je binnenkomt; betaal contactloos. Als de parkeerplaats vol is, draai dan om en kom op een rustiger moment.

Meer informatie

Het adres van het bezoekerscentrum De Wieden is Beulakerpad 1 in Sint Jansklooster. Honden kunnen helaas niet mee. Voor meer informatie kunnen bezoekers ook contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, T (0527) 205660. Openingstijden in juni zijn: zaterdag en zondag van 10-17 uur. In juli; woensdag t/m zondag van 10-17 uur.

Tip je vrienden

twitter facebook