Nationaal Park Nieuws

Informatiepunt Blokzijl wordt aangepakt

Bezoekers met informatie trekken en verleiden om het gebied in te gaan

Blokzijl gaat bezoekers nog meer verleiden om in en rond de stad te verblijven en te laten genieten van al het moois dat hier te zien en te beleven valt. Daarvoor wordt de informatievoorziening in Blokzijl vernieuwd en geactualiseerd. Op de plek waar nu het Toeristisch Overstap Punt (de TOP) is komen nieuwe informatieborden, de plek wordt overzichtelijker ingedeeld en de informatieborden in het centrum van Blokzijl worden vervangen. De overbodige borden bij de entree van Blokzijl bij de rotonde worden verwijderd. Het plan voor verbetering van de informatievoorziening en de uitstraling is in nauwe samenwerking met Plaatselijk Belang Blokzijl gebeurd. De vernieuwing van de informatievoorziening in Blokzijl is een eerste pilot van de Stichting Weerribben-Wieden waarmee zij bezoekers wil verleiden om het gebied te bezoeken en te verkennen.

Er is zoveel moois te zien

Hans van der Blom, voorzitter Plaatselijk Belang Blokzijl en opdrachtgever vanuit de Stichting Weerribben-Wieden: “met de nieuwe informatievoorziening in Blokzijl verwachten we bezoekers een goed overzicht te kunnen geven van wat er te doen is in Blokzijl en omgeving. Blokzijl is een van de historische Zuiderzeestadjes en daar is zoveel over te vertellen. Dit doen we onder andere met digitale informatie. Bezoekers kunnen goed hun auto parkeren, net buiten de stad zijn 3 grote parkeerplaatsen, waarvandaan fietsers de omgeving kunnen verkennen en wandelaars binnen 5 minuten in het centrum van Blokzijl zijn. Ik ben er trots op dat Blokzijl als eerste plek op deze manier bezoekers gaat verleiden om het gebied in te gaan. Als dit een succes wordt, volgen meerdere plaatsen.”

Samen met lokale aannemers

Wethouder Bram Harmsma: “de verbouwing van het overstappunt en de plaatsing van de informatieborden wordt uiteraard door lokale aannemers opgepakt. In deze tijden een mooie boost voor de lokale economie. Het is de bedoeling dat de informatievoorziening in heel Weerribben-Wieden op dezelfde herkenbare manier wordt weergegeven. Daarmee willen we bezoekers trekken en verleiden om op pad te gaan”.

Over Stichting Weerribben-Wieden

De Stichting zet zich als gebiedspromotor, gebiedsontwikkelaar en gebiedsboard in voor Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl, door het aanjagen, mobiliseren en initiëren van projecten. Dit doet zij samen met negen partners: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), KopTop, Ondernemersplatform Steenwijkerland (OPS) & Vestingstad Steenwijk, LTO Noord, inwonersvertegenwoordigers uit De Weerribben en uit De Wieden en de gemeente Steenwijkerland. Hiermee werkt zij samen met bewoners en ondernemers aan de versterking van de leefbaarheid, natuur en economie, waaronder landbouw en toerisme en recreatie.

Tip je vrienden

twitter facebook