Nationaal Park Nieuws

Ontwerpwedstrijd kinderen De Rolpaal

Voor info-borden Blokzijl

Kinderen van de groepen 5-8 van de basisschool de Rolpaal in Blokzijl mochten ontwerpen maken voor nieuwe informatieborden die voor het einde van het jaar in hun plaats worden aangebracht. De bedachte ideeën hebben allemaal te maken met hun Zuiderzeestad. Eerst kregen ze een rondleiding van stadsgids mevrouw Doosje. Op 8 oktober mochten ze de ontwerpen presenteren aan de opdrachtgever, Stichting Weerribben-Wieden.

Na de uitleg en rondleiding gingen de kinderen druk aan de slag met hun ontwerpen voor de informatieborden. Er volgden mooie presentaties en voorbeelden als resultaat. Zoals het hoogwaterkanon, de prachtige gevels van Blokzijl en het Mauritshuis. Stadsgids mevrouw Doosje: “Het was erg leuk om de kinderen door Blokzijl rond te leiden. Ze hebben veel geleerd en kwamen dingen tegen die ze nog niet eerder hadden gezien. Zoals een muurtekening van een walvis.” Juf Janny Eissen: “ik vind dat de kinderen prachtige ideeën hebben bedacht, erg gevarieerd en allemaal typisch Blokzijl. De kinderen kunnen niet wachten om te zien of hun werk op de nieuwe borden komt.”

Er is zoveel moois te zien

Hans van der Blom, opdrachtgever vanuit de Stichting Weerribben-Wieden: “met de nieuwe informatievoorziening in Blokzijl verwachten we bezoekers een goed overzicht te kunnen geven van wat er te doen is in Blokzijl en omgeving. Blokzijl is één van de historische Zuiderzeestadjes en daar is zoveel over te vertellen. Daar wilden we graag de kinderen van Blokzijl bij betrekken. Ik vind het fantastisch om te zien hoe creatief de kinderen dit hebben opgepakt. We gaan nu kiezen welke ontwerpen we gaan gebruiken. En uiteraard nodigen we de kinderen dan ook van harte uit om bij de onthulling van de informatieborden te zien hoe hun ontwerpen uiteindelijk zijn verwerkt.”

Bezoekers informeren, verleiden en spreiden in heel Weerribben-Wieden De vernieuwing van de informatievoorziening in Blokzijl is een eerste pilot van Stichting Weerribben-Wieden waarmee zij bezoekers wil verleiden om het gehele gebied te bezoeken en te verkennen. Na Blokzijl volgen Oldemarkt, Kalenberg en Belt-Schutsloot.

Over Stichting Weerribben-Wieden

De stichting zet zich als gebiedspromotor en gebiedsontwikkelaar in voor ‘Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl’ door het aanjagen, mobiliseren en initiëren van projecten met en voor inwoners, gebruikers en bezoekers. Dit doet zij in hechte samenwerking met negen gebiedspartners: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), KopTop, Ondernemersplatform Steenwijkerland (OPS) & Vestingstad Steenwijk, LTO Noord, inwonersvertegenwoordigers uit de Weerribben en uit de Wieden en de gemeente Steenwijkerland. De stichting levert hiermee een actieve bijdrage aan de versterking van leefbaarheid, natuur en economie, waaronder landbouw en toerisme & recreatie. Suggesties ter verbetering van het gebied zijn van harte welkom op:

Tip je vrienden

twitter facebook