Nationaal Park Nieuws

Coronaproof schaatsen in eigen omgeving toegestaan, tenzij...

Zodra de ijsdikte het toelaat mag er geschaatst worden in de Kop van Overijssel. Als het in verband met de coronamaatregelen op plekken te druk wordt, dan zal de gemeente Steenwijkerland ingrijpen en mogelijk sommige toegangswegen afsluiten.

De gemeente houdt de ontwikkelingen samen met hulpdiensten, waterschap en ijsverenigingen nauwlettend in de gaten.

Geen georganiseerde tochten

Toertochten en schaatswedstrijden op natuurijs zijn dit jaar in verband met de corona maatregelen absoluut niet toegestaan. Wel mogen de verschillende ijsbanen in Kop van Overijssel, onder voorwaarden, open.

Verantwoordelijkheid bij de schaatsers

Burgemeester Bats van de gemeente Steenwijkerland benadrukt dat het aan de schaatsliefhebbers zelf is of het straks kan en mag, want het moet niet te druk worden. "Als het ijs sterk genoeg is, mag er geschaatst worden. Maar ik roep iedereen op om zich echt aan de coronamaatregelen te houden, ook op het ijs! Zorg dat het niet druk wordt op plekken en vermijd deze plekken ook. Schaats met maximaal één ander persoon en houd 1,5 meter afstand. Schaats vooral op de ijsbanen en kom in verband met de eigen veiligheid niet op open water en meren", aldus de oproep van de burgemeester.

Als blijkt dat het toch te druk gaat worden, zullen de hulpdiensten onherroepelijk de toegangswegen naar het gebied gaan afsluiten.

Koek en zopie alleen afhalen

Er zullen geen 'Koek en Zopie' stalletjes en kraampjes zijn, maar afhalen en meenemen van een warme drank en wat lekkers daarbij is bij veel ondernemers in het gebied mogelijk.

kijk voor de actuele ontwikkelingen op de website van de gemeente Steenwijkerland

En voor de echte schaatsliefhebbers: hou www.schaatsen.nl in de gaten.

Tip je vrienden

twitter facebook