Nationaal Park Nieuws

Na Blokzijl worden nu informatiepunten Oldemarkt, Kalenberg, Beltschutsloot en Sint Jansklooster aangepakt

Blokzijl werd in december de eigenaar van een vernieuwd informatiepunt waarmee ze bezoekers wil verleiden om in en rond de stad te verblijven en te genieten van al het moois dat te zien en te beleven valt.

Op de plek van het oude Toeristisch Overstap Punt (de TOP) en in het centrum staan nieuwe informatieborden. Na Blokzijl zijn nu Oldemarkt, Kalenberg, Beltschutsloot en Sint Jansklooster aan de beurt. De vernieuwing van de informatievoorziening is een project van de Stichting Weerribben-Wieden waarmee zij bezoekers wil verleiden om het gebied te bezoeken en te verkennen. Het plaatselijk belang van de verschillende plaatsen is nauw betrokken bij de ontwikkeling. Het is de bedoeling dat de informatieborden voor het nieuwe toeristenseizoen zijn geplaatst.

Er is zoveel moois te zien

Harold Viscaal, directeur Stichting Weerribben-Wieden: “met de nieuwe informatievoorziening geven we bezoekers een goed overzicht van wat er te doen is in de steden en omgeving. Het zijn plaatsen van historisch belang, prachtig om te bezoeken en er is zoveel over te vertellen. Dit doen we onder andere met digitale informatie. Bezoekers kunnen rondom de informatiepunten hun auto parkeren en bijvoorbeeld met de fiets of wandelend de omgeving verkennen. Na de start in Blokzijl ben ik er trots op dat nu de volgende parels in het gebied volgen. Het is de bedoeling dat de informatievoorziening in heel Weerribben-Wieden op dezelfde herkenbare manier wordt weergegeven.”

Al zin om langs te komen in Oldemarkt?

Een preview van de teksten die in Oldemarkt op de borden komen te staan inspireren al om een keer langs te komen: “Oldemarkt is een handelsdorp dat eeuwenlang meerdere markten mocht houden. De beroemde Lambertusmarkt (op Hemelvaartsdag) en de Weerribbenmarkten herinneren aan die historie. Nog steeds doen veel regiobewoners inkopen in Oldemarkt. Toeristen wandelen graag langs de historische panden in het karakteristieke centrum. Bijzonder is de ligging aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden, het coulisselandschap rond Paasloo én het veenweidegebied langs het riviertje de Linde. Aan de overkant ligt Friesland. Dankzij die ligging meren watersporters graag af in de haven middenin Oldemarkt.”

Over Stichting Weerribben-Wieden

De Stichting zet zich als gebiedspromotor, gebiedsontwikkelaar en gebiedsboard in voor Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl, door het aanjagen, mobiliseren en initiëren van projecten. Dit doet zij samen met negen partners: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Koninklijke Horeca Nederland (KHN), KopTop, Ondernemersplatform Steenwijkerland (OPS) & Vestingstad Steenwijk, LTO Noord, inwonersvertegenwoordigers uit De Weerribben en uit De Wieden en de gemeente Steenwijkerland. Hiermee werkt zij samen met bewoners en ondernemers aan de versterking van de leefbaarheid, natuur en economie, waaronder landbouw en toerisme en recreatie.

Tip je vrienden

twitter facebook