Nationaal Park Nieuws

De Noordmanen bij het Groene Oosten

Meer biodiversiteit in uniek Wetland-gebied. Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van West-Europa en is opgenomen als Natura 2000-gebied. Er leven veel zeldzame planten en dieren. Het beschermen waard!

AFLEVERING 11 HET GROENE OOSTEN

Meer biodiversiteit in uniek Wetland-gebied en QR-code op streekproducten.

Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van West-Europa en is opgenomen als Natura 2000-gebied. Er leven veel zeldzame planten en dieren. De provincie Overijssel en Staasbosbeheer willen deze natuur, die onder druk staat, behouden en versterken. Presentator André van der Zee gaat met de boswachter op pad door Noordmanen. Een gebied dat een natuurlijke verbinding is tussen De Weerribben en De Wieden. Hier worden de komende jaren aanpassingen gedaan om het gebied geschikt te maken voor onder andere de vuurvlinder, diverse moerasvogels en blauwgrasland.

RTV-Oost

Op dinsdag 20 en zaterdag 24 april is aflevering 11 te zien bij Het Groene Oosten vanaf 17.40 uur elk uur te zien op RTV Oost. Ook online via www.hetgroeneoosten.nl en het YouTube-kanaal van Het Groene Oosten is de serie te volgen en aanvullende informatie te vinden.

Tip je vrienden

twitter facebook