Nationaal Park Nieuws

Gezocht: kinderen rondom De Weerribben die gek zijn op de natuur

Speciaal voor kinderen die rondom De Weerribben wonen is er een JeugdNatuurClub. Maandelijks komen de kinderen van 7 tot 12 jaar samen om op pad te gaan in de natuur. De gemeenschappelijke deler van de clubleden is dat ze graag buiten zijn en gek zijn op planten en dieren. Het nieuwe seizoen start in september, enthousiaste kinderen zijn welkom op woensdag 30 juni voor een kennismaking.

Op pad in de natuur

JeugdNatuurClub De Weerribben komt van september tot mei één keer per maand op woensdagmiddag samen. De kinderen gaan dan in of nabij De Weerribben op pad in de natuur. In de activiteiten staat het beleven van de natuur centraal. De kinderen leren respectvol om te gaan met alles wat beweegt en leeft en doen onvergetelijke ervaringen op.

Twee JeugdNatuurClubs in Nationaal Park Weerribben-Wieden

In Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn er twee JeugdNatuurClubs actief. Er is een JeugdNatuurClub in De Weerribben en een in De Wieden.

JeugdNatuurClub De Weerribben Op woensdag 30 juni gaan de clubleden van JeugdNatuurClub De Weerribben vogelhuisjes timmeren en met loeppotjes en schepnetjes aan de slag om wateronderzoek te doen. Alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar die rondom De Weerribben wonen en graag bij de JeugdNatuurClub willen, mogen aansluiten. De activiteit is bij Bezoekerscentrum De Weerribben in Ossenzijl en is van 15:00-17:00 uur. Aanmelden voor de kennismaking kan via

JeugdNatuurClub De Wieden Kinderen die rondom De Wieden wonen kunnen op 25 augustus kennismaken met de JeugdNatuurClub De Wieden. De activiteit is bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster en is van 15:00-17:00 uur. Aanmelden voor de kennismaking kan via Via deze link vind je meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden.

Kinderen van de JeugdNatuurClub
Kinderen van de JeugdNatuurClub

Als kinderen buiten spelen in de natuur zullen ze liefde voor de natuur ontwikkelen. Dat is waar de organisaties achter de JeugdNatuurClub voor staan. Samen met Nationaal Park Weerribben-Wieden zorgen Staatsbosbeheer en IVN-afdeling Noordwest Overijssel voor een leuk en uitdagend programma voor de kinderen. ↵

Tip je vrienden

twitter facebook