Nationaal Park Nieuws

Ontdek de verhalen van Weerribben-Wieden

Weerribben-Wieden zit vol verhalen: over het ontstaan van de stuwwallen en het veen moeras, over de mensen die er woonden en het veen onder hun voeten weghaalden, over de planten en dieren die er zich thuis voelen. Ontdek deze verhalen via een digitale ontdekkingstocht van ongeveer twee uur. Daarna zie je buiten zoveel meer tijdens een fiets-, vaar-, wandel- of kanotocht in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Online cursus voor iedereen

Weerribben-Wieden heeft een groot aantal ondernemers die de cursus Gastheer van het Landschap heeft gevolgd en zo goed op de hoogte zijn van wat het Nationaal Park en omgeving te bieden heeft. Door de online cursus te volgen zijn ook hun (zomer)medewerkers goed geïnformeerd. Maar de cursus is niet alleen voor hen. Voor iedereen is deze digitale ontdekkingstocht te volgen. De cursus bestaat uit 26 korte 'lessen' met filmpjes en afbeeldingen en is in anderhalf tot twee uur in z'n geheel te volgen. U vindt de cursus hier.

Cursus Gastheer van het Landschap

Bij de cursus Gastheer van het Landschap wordt dieper ingegaan op de gebiedsverhalen, maar komen ook meer onderwerpen aan bod. Ondernemers die de cursus hebben gedaan zijn te herkennen aan het gevelbordje en worden opgenomen in het gastherennetwerk. In het najaar van 2021 start weer een cursus. Belangstellenden kunnen meer lezen op gastherenpagina.

IVN Natuureducatie

Op de natuuracademie van IVN natuureducatie zijn veel meer cursussen te vinden voor liefhebbers. Naast e-learning cursussen is er ook een groot aanbod van cursussen en activiteiten verspreid over heel Nederland.

Tip je vrienden

twitter facebook