Nationaal Park Nieuws

Feestelijke opening informatieborden in Oldemarkt

Oldemarkt, Kalenberg, Beltschutsloot en Sint Jansklooster zijn de afgelopen weken voorzien van nieuwe informatieborden. Vandaag werden de borden feestelijk geopend door Harold Viscaal, directeur van de Stichting Weerribben-Wieden. Dat deed hij onder andere samen met wethouder Bram Harmsma en plaatselijk belang Oldemarkt. En niet te vergeten de kinderen van basisschool de Slinge.

Oldemarkt, bekend van de beroemde Lambertusmarkt (op Hemelvaartsdag) en zijn rijke handelsverleden. Kalenberg, een perfect vertrekpunt voor excursies en vaartochten door de Weerribben. De routes leiden naar een betoverend landschap waar rietsnijders met een eeuwenoud ambacht hun geld verdienen. Belt-Schutsloot, lange tijd alleen over water bereikbaar en beroemd om de gondelvaart, elke 2e vrijdag van augustus. En waar staat dat muurtje uit de 14e eeuw waar Sint Jansklooster zijn naam aan te danken heeft? Wat hebben deze dorpen gemeen, hun havezateverleden, handel, turf, riet, ijstijd? Een ding is zeker, ze vallen allemaal binnen Nationaal park Weerribben-Wieden.

Oldemarkt, Kalenberg, Beltschutsloot en Sint Jansklooster zijn de afgelopen weken voorzien van nieuwe informatieborden. Vandaag werden de borden feestelijk geopend door Harold Viscaal, directeur van de Stichting Weerribben-Wieden. Dat deed hij onder andere samen met wethouder Bram Harmsma en plaatselijk belang Oldemarkt. En niet te vergeten de kinderen van basisschool de Slinge. Zij hebben ideeën bedacht die passen bij de geschiedenis van Oldemarkt. Die ideeën zijn terug te zien in de kunststofblokken bij de informatieborden. De kinderen vertelden vol trots over hun bedachte ideeën.

Leerlingen van basisschool de Slinge vertellen over hun ideeën
Leerlingen van basisschool de Slinge vertellen over hun ideeën

Dit hebben we samen tot stand gebracht

Harold Viscaal: ‘Een gezamenlijke inzet vraagt wat ons betreft om een gezamenlijk moment om het resultaat te vieren. Dat doen we vandaag. Met de informatievoorziening willen we de identiteit van Weerribben-Wieden versterken. Hiermee vergroten we de herkenbaarheid en de naamsbekendheid van het gebied. Door op meerdere plekken informatievoorziening te plaatsen, kunnen bezoekers hun weg door het gebied vinden. Zodat onder andere hierdoor toerismespreiding tot stand komt. De informatiepanelen zijn voorzien van QR codes, zodat bezoekers online meer kunnen lezen over het gebied en wat er te doen is. Met het plaatsen van de informatiepanelen willen we een bijdrage leveren aan de (lokale) economie doordat bezoekers deze plaatsen weten te vinden.’ Ook in de andere plaatsen zullen inwoners een aandeel hebben in het positioneren van hun plek.

Tip je vrienden

twitter facebook