Nationaal Park Nieuws

Gezocht: kinderen in de Kop van Overijssel die gek zijn op de natuur

Speciaal voor kinderen die rondom De Wieden wonen is er een JeugdNatuurClub. Maandelijks komen de kinderen samen om op pad te gaan in de natuur. De gemeenschappelijke deler van de clubleden is dat ze graag buiten zijn en gek zijn op planten en dieren.

Kinderen vanaf groep 5, die wonen van Blokzijl tot Hasselt en van Giethoorn tot Meppel, kunnen lid worden van JeugdNatuurClub De Wieden en zijn welkom op woensdag 25 augustus voor een kennismaking.

Op pad in de natuur

JeugdNatuurClub De Wieden komt van september tot mei één keer per maand op woensdagmiddag samen. De kinderen gaan dan in en ten zuiden van De Wieden op pad in de natuur. In de activiteiten staat het beleven van de natuur centraal. In het programma van aankomend seizoen treden de clubleden in de sporen van de otter, gaan ze op pad met de boswachter en leren natuurfoto’s maken van een topfotograaf. De kinderen leren respectvol om te gaan met alles wat beweegt en leeft en doen onvergetelijke ervaringen op.

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst op 25 augustus gaan de kinderen vogelhuisjes timmeren en met loeppotjes en schepnetjes aan de slag om wateronderzoek te doen. Alle kinderen van groep 5 t/m 8 die rondom De Wieden wonen en graag bij de JeugdNatuurClub willen, mogen aansluiten. De activiteit is bij Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster en is van 15:00-17:00 uur. Aanmelden voor de kennismaking kan via

JeugdNatuurClub De Wieden
JeugdNatuurClub De Wieden

Als kinderen buiten spelen in de natuur zullen ze liefde voor de natuur ontwikkelen. Dat is waar de organisaties achter de JeugdNatuurClub voor staan. Samen met Nationaal Park Weerribben-Wieden zorgen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Museum Schoonewelle voor een leuk en uitdagend programma voor de kinderen.

Twee JeugdNatuurClubs in Nationaal Park Weerribben-Wieden

In Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn er twee JeugdNatuurClubs actief. Er is een JeugdNatuurClub in De Weerribben en een in De Wieden. Meer informatie over de JeugdNatuurClubs vind je op de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Tip je vrienden

twitter facebook