Nationaal Park Nieuws

Word gastheer of gastvrouw van Nationaal Park Weerribben-Wieden

Afgelopen jaar hebben veel Nederlanders door de coronamaatregelen de schoonheid van Nationaal Park Weerribben-Wieden (her)ontdekt. Veel mensen zijn onder de indruk van het natuurschoon. Niet alleen vakantiegangers, ook mensen uit eigen streek hebben de natuur en het landschap in de directe omgeving opnieuw leren kennen en waarderen. Als ondernemer kun je daar de vruchten van plukken.

In en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden vind je een enthousiaste groep van gecertificeerde gastheren en gastvrouwen. 95 bedrijven zijn gecertificeerd als Gastheer van het Landschap in Weerribben-Wieden. Deze ondernemers vertellen hun gasten graag wat er allemaal te ontdekken is in en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden. Als geen ander vertellen de recreatieondernemers met enthousiasme over de bijzondere natuur, het schitterende landschap of de bijzondere cultuur en historie van Weerribben-Wieden. Ze beschikken over veel praktische kennis: waar de mooiste wandel- en vaarroutes starten of waar de beste vogelkijkhutten te vinden zijn, maar ook waar je lekker kunt eten, een kano kan huren of goed kunt overnachten.

Ben jij horeca-, recreatie-, of agrarisch ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer of gastvrouw bent? Doe dan mee en meld je aan voor de cursus.

Cursusopzet en data

Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen. In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Het bijbehorende gevelbordje
Het bijbehorende gevelbordje
De cursus bestaat uit vier dagdelen, een veldexcursie en een jaarlijkse netwerkbijeenkomst. Na het volbrengen van de cursus mag je je als ondernemer profileren als IVN Gastheer van het Landschap met een bijbehorend gevelbordje en expliciete vermelding als gastheer op de website visitweerribbenwieden.com

Datum en tijdstip Programma
Dag 1 17 november, 09:00-12:00 uur Kennismaking met elkaar en met nationale parken
Dag 2 15 december, 09:00-12:00 uur Ontstaansgeschiedenis en gebiedsverhalen
Dag 3 19 januari, 09:00-12:00 uur Natuur en recreatie
Dag 4 16 februari, 09:00-12:00 uur Gebiedspromotie
Dag 5 (Veldexcursie) 16 maart, hele dag Busexcursie door Weerribben-Wieden en afsluitend de certificering

Gastheer van Weerribben-Wieden wordt georganiseerd door IVN Overijssel en Nationaal Park Weerribben-Wieden in samenwerking met Weerribben-Wieden Marketing, Staatsbosbeheer De Weerribben, Natuurmonumenten De Wieden en andere partners.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in en rondom Nationaal Park Weerribben-Wieden zoals hotels, campings, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken, dagrecreatie (bv botenverhuur, kinderboerderij, outdoorsport), agrarische ondernemers die ook aan recreatie op hun erf doen, toeristische informatiepunten, etc.

Kosten en aanmelden

Dankzij subsidie vanuit de nationaal park organisatie, kost deelname aan de cursus € 300,- per persoon, dit is inclusief lesmateriaal, vier cursusdagen, veldexcursie, certificaat, het gevelbordje en koffie en thee. Zijn er meer deelnemers van een organisatie/bedrijf, dan zijn de kosten € 225,-. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus. Voor deze cursus geldt vol=vol dus meld je snel aan. Je kunt je aanmelden tot en met 12 november. Dat kan via deze link.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de cursus IVN Gastheer van het Landschap en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nel van der Laan via . Neem ook eens een kijkje op www.gastheervanhetlandschap.nl.

Tip je vrienden

twitter facebook