Nationaal Park Nieuws

Enthousiaste begeleiders gezocht voor jeugd of jongeren in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Woon je in de buurt van Nationaal Park Weerribben-Wieden, ben je graag in de natuur en vind je het belangrijk om basisschoolkinderen of jongeren hier ook enthousiast over te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Er zijn heel veel kinderen en jongeren die staan te springen om de natuur in te gaan, maar we komen handen te kort. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het team van de JeugdNatuurClub, Junior Rangers of de scholenprogramma’s willen versterken.

Begeleider lesprogramma’s (2-4 keer per maand in overleg)

Voor het begeleiden van lesprogramma’s zoeken we vrijwillige schoolgidsen die circa 1 keer in de maand op een schooldag schoolklassen kunnen begeleiden. We bieden lesprogramma’s aan voor groep 1 t/m 8, zoals Weerribben-Wieden Safari of expeditie Turf waarin leerlingen kruipen in de huid van de verveners die hier vroeger turf wonnen. Lees hier meer over het scholenprogramma.

Begeleider JeugdNatuurClub (1 keer per maand op woensdagmiddag)

Ook buiten schooltijd kunnen kinderen vanaf groep 5 op ontdekkingstocht in Weerribben-Wieden. In De Weerribben en in De Wieden is er een JeugdNatuurClub actief waar de leden één keer per maand op pad gaan. Samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN-afdeling Noordwest Overijssel en Museum Schoonewelle zorgen we voor een leuk een uitdagend programma.

Dit ga je doen:
• Je begeleidt samen met nog een begeleider de JeugdNatuurClub De Weerribben (activiteiten zijn ten noorden van de weg Steenwijk-Blokzijl) of JeugdNatuurClub De Wieden (activiteiten ten zuiden van de weg Steenwijk-Blokzijl);
• Je regelt diverse zaken die nodig zijn voor de woensdagmiddag zoals deeg voor broodjes of wat te drinken;
• Je onderhoudt regelmatig met de andere begeleider(s) contact;

Lees hier meer over JeugdNatuurClub De Weerribben en hier meer over JeugdNatuurClub De Wieden.

Begeleider Junior Rangers (1 keer per maand op zaterdagmiddag)
Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft een actieve groep Junior Rangers. Het programma voor de Junior Rangers is voor jongeren vanaf 12 jaar (voortgezet onderwijs). Een Junior Ranger weet wat het werk van een 'ranger' (boswachter) inhoudt. Hij/zij is ambassadeur voor het Nationaal Park en zet zich - samen met andere Junior Rangers - in voor het gebied door mee te doen met allerlei activiteiten.

Dit ga je doen:
• Je begeleidt samen met nog een begeleider (en vaak een boswachter of andere vrijwilliger) een gezellige groep Junior Rangers één zaterdagmiddag per maand bij verschillende soorten activiteiten en werkzaamheden in de natuur;
• Je begeleidt de Junior Rangers bij het jaarlijkse afsluitende zomerkamp;
• Je onderhoudt regelmatig met de andere begeleider(s) contact;
• Je regelt diverse zaken die nodig zijn voor de zaterdagmiddag zoals deeg voor broodjes of wat te drinken;
• Je bedenkt samen met de Junior Rangers zelf en IVN Overijssel een leuk en verrassend jaarprogramma. Lees hier meer over de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Dit bieden wij:
• Je ontdekt en beschermt samen met een geïnteresseerde, enthousiaste groep kinderen of jongeren het Nationaal Park;
• Je leert zelf ook veel over de natuur in je eigen omgeving;
• Je maakt onderdeel uit van de Groene Voorlichters, een gezellig netwerk vrijwilligers en beroepskrachten die zich inzetten voor activiteiten voor bezoekers. Je wordt uitgenodigd bij jaarlijkse vrijwilligers momenten om andere vrijwilligers te ontmoeten, nieuwtjes over het park te horen en iets gezelligs te doen;
• En natuurlijk worden jouw onkosten vergoed.

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden? Dan horen we graag meer van je. Stuur een mailtje met je voorkeur en motivatie naar Nannyke van As via of 06-82090114. Enthousiasme is het belangrijkste, voor inhoudelijke begeleiding wordt gezorgd. Wel dienen begeleiders een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen.

Tip je vrienden

twitter facebook