Nationaal Park Nieuws

Cursus Gastvrij in het Landschap Nationaal Park Weerribben-Wieden gaat weer van start!

De cursus Gastvrij in het Landschap Nationaal Park Weerribben-Wieden, die start op 22 oktober 2024, is een op maat gemaakt programma voor jou als eigenzinnige hartelijke (recreatie)ondernemer. Je wordt ondergedompeld in de ontstaansgeschiedenis & cultuurhistorie van Nationaal Park Weerribben-Wieden, bijzondere flora en fauna en je leert het landschap ‘lezen’. Ook toeristische en recreatieve ontwikkelingen, de merkidentiteit & de marketingsstrategie en hoe je natuur & cultuur beleefbaar kunt maken op jouw onderneming komen aan bod. Na de cursus heb je een netwerk opgebouwd en geleerd hoe je aan de slag kunt met gebiedsbeleving vanaf de voordeur zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben.

In de cursus krijg je specifieke gebiedsinformatie en leer je meer over bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, natuurwaarden, erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes.

Je wordt meegenomen in het verhaal van het gebied, de merkidentiteit en de marketingstrategie en krijgt handvatten hoe je deze gebiedsidentiteit kunt uitdragen en benutten. Samen met de andere deelnemers bouw je aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die gezamenlijk de kwaliteiten van het gebied uitdragen.

In samenwerking ontwikkel je activiteiten en producten waarmee je het gebied kunt promoten, meer klanten kunt bereiken en hen een optimale beleving kunt bieden. Een extra service, wat het verblijf én het gebied aantrekkelijker maakt.

Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen (op diverse locaties) waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen.

Meer info en aanmelding

Tip je vrienden

twitter facebook