Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Feestelijke opening informatieborden in Oldemarkt

  Feestelijke opening informatieborden in Oldemarkt

  Oldemarkt, Kalenberg, Beltschutsloot en Sint Jansklooster zijn de afgelopen weken voorzien van nieuwe informatieborden. Vandaag werden de borden feestelijk geopend door Harold Viscaal, directeur van de Stichting Weerribben-Wieden. Dat deed hij onder andere samen met wethouder Bram Harmsma en plaatselijk belang Oldemarkt. En niet te vergeten de kinderen van basisschool de Slinge.

 2. Ontdek de verhalen van Weerribben-Wieden

  Ontdek de verhalen van Weerribben-Wieden

  Weerribben-Wieden zit vol verhalen: over het ontstaan van de stuwwallen en het veen moeras, over de mensen die er woonden en het veen onder hun voeten weghaalden, over de planten en dieren die er zich thuis voelen. Ontdek deze verhalen via een digitale ontdekkingstocht van ongeveer twee uur. Daarna zie je buiten zoveel meer tijdens een fiets-, vaar-, wandel- of kanotocht in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

 3. Gezocht: kinderen rondom De Weerribben die gek zijn op de natuur

  Gezocht: kinderen rondom De Weerribben die gek zijn op de natuur

  Speciaal voor kinderen die rondom De Weerribben wonen is er een JeugdNatuurClub. Maandelijks komen de kinderen van 7 tot 12 jaar samen om op pad te gaan in de natuur. De gemeenschappelijke deler van de clubleden is dat ze graag buiten zijn en gek zijn op planten en dieren. Het nieuwe seizoen start in september, enthousiaste kinderen zijn welkom op woensdag 30 juni voor een kennismaking.

 4. Een onvergetelijke dag in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Een onvergetelijke dag in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Tijdens de Dag van het Nationaal Park in 2020 werd er gekozen voor een digitale versie om de Nationale Parken van Nederland in de spotlight te zetten. Onderdeel van de dag was een Nationale Parken quiz om Nederland hun kennis over de Nationale Parken en hun Nederlandse natuurkennis te testen. Een exclusieve excursie naar een Nationaal Park naar keuze. Dat was de prijs voor de winnaars van de Nationale Parken quiz.

 5. De Noordmanen bij het Groene Oosten

  De Noordmanen bij het Groene Oosten

  Meer biodiversiteit in uniek Wetland-gebied. Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van West-Europa en is opgenomen als Natura 2000-gebied. Er leven veel zeldzame planten en dieren. Het beschermen waard!