Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Haal de natuur een beetje dichterbij.

  Haal de natuur een beetje dichterbij.

  Ga je het Nationaal Park en het buiten in de natuur zijn steeds meer missen? Haal dan de natuur wat dichter bij huis en/of ga je tuin in of het balkon op. Heb je wat tips nodig? Hieronder vind je die in overvloed!

 2. Webinar natuurlijk thuiswerken

  Webinar natuurlijk thuiswerken

  Mis je het Nationaal Park? Mis je de natuur nu we zoveel mogelijk thuis werken? Dan is het webinar "natuurlijk thuiswerken' iets voor jou!

 3. Boswachters in Weerribben-Wieden zoeken hulp

  Boswachters in Weerribben-Wieden zoeken hulp

  Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de IVN-afdeling zijn samen op zoek naar nieuwe vrijwilligers in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Wie helpt de boswachters mee om kinderen een mooie natuurbeleving te geven?!

 4. Nieuw programma voor groep 1&2

  Nieuw programma voor groep 1&2

  Kinderen van basisschool De Samensprong uit Steenwijk hebben woensdag 10 maart een nieuw onderdeel van het Nationaal Park Schoolprogramma getest: 'ik zie, ik zie.....'.

 5. Escape the classroom voor basisscholen

  Escape the classroom voor basisscholen

  Speciaal voor basisscholen in en om Nationaal Park Weerribben-Wieden is een programma ontwikkeld rondom het thema "Boeren in het Nationaal Park". Welke klas kan de code kraken en het klaslokaal ontsnappen.....?

 6. Ondernemerssafari voor Gastheren en –vrouwen

  Ondernemerssafari voor Gastheren en –vrouwen

  Op donderdag 2 april zal de jaarlijkse ondernemerssafari voor Gastheren en –vrouwen van Nationaal Park Weerribben-Wieden plaatsvinden. Het moment om eens bij je collega’s in de keuken te kijken, nieuwe locaties te bezoeken en inspiratie op te doen voor het seizoen losbarst.

 7. Groene Voorlichters verdiepen zich in 'stikstof'

  Groene Voorlichters verdiepen zich in 'stikstof'

  De vrijwilligers en beroepskrachten van het Nationaal Park die in contact komen met bezoekers -de zogenoemde Groene Voorlichters- hebben zich bij laten praten over de invloed van stikstof op de flora en fauna van Weerribben en Wieden.

 8. Oude petgaten bij Dwarsgracht open graven

  Oude petgaten bij Dwarsgracht open graven

  De komende twee jaar worden bij Dwarsgracht tien hectare aan oude petgaten open gegraven als onderdeel van de Natura 2000-herstelmaatregelen in De Wieden.

 9. Nationaal Park is vier Junior Rangers rijker

  Nationaal Park is vier Junior Rangers rijker

  Marije, Stijn, Jonne en Alyanne zijn de nieuw Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Na een jaar lang als aspirant mee gedaan te hebben met het programma én na een heuse presentatie aan ouders en andere belangstellenden, hebben zij het felbegeerde certificaat ontvangen en mogen zij zich Junior Ranger noemen.