Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Schaatsers, blijf dicht bij huis

  Schaatsers, blijf dicht bij huis

  In coronatijd is natuurijs een welkome afleiding. Dat snappen we. Maar we hebben corona nog niet onder controle. En de sneeuw heeft voor een onveilige situatie gezorgd. Het ijs is slecht en we voorzien door de sneeuw van de afgelopen dagen veiligheids- en parkeerproblemen.

 2. Coronaproof schaatsen in eigen omgeving toegestaan, tenzij...

  Coronaproof schaatsen in eigen omgeving toegestaan, tenzij...

  Zodra de ijsdikte het toelaat mag er geschaatst worden in de Kop van Overijssel. Als het in verband met de coronamaatregelen op plekken te druk wordt, dan zal de gemeente Steenwijkerland ingrijpen en mogelijk sommige toegangswegen afsluiten.

 3. Aftrap jaar van de otter met prachtige film

  Aftrap jaar van de otter met prachtige film

  2021 wordt hét Jaar van de Otter! De otter is met zijn stevige opmars in Nederland een succesverhaal van herstel van wetlands en waterkwaliteit. Daarom is 2021 uitgeroepen tot het Jaar van de Otter door CaLutra, de Otter- en Beverwerkgroep van de Zoogdiervereniging.

 4. Plezier met DIY gezinsavonturen in De Wieden

  Plezier met DIY gezinsavonturen in De Wieden

  Gebruik je spierballen, sjouw met takken en bouw een hut. Maak een natuurschilderij of bak je eigen oliebollen van zand! Trek je oude kleren aan en kom lekker buiten spelen. Het kan allemaal bij Bezoekerscentrum De Wieden.