Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Bezoekerscentrum De Wieden opent haar deuren weer

  De natuur ligt er prachtig bij. De echte koekoeksbloem staat volop in bloei, de zwarte sterns zoeken een nest, de zeldzame vlinder, de zilveren maan, fladdert weer om je heen. Vanaf zaterdag 6 juni opent Bezoekerscentrum De Wieden haar deuren weer in de weekenden.

 2. Virtuele excursie

  Voor de Dag van het Nationaal Park werd een virtuele excursie gehouden in De Weerribben én De Wieden door de boswachters van deze gebieden.

 3. 24 mei: Europese Dag van het Nationaal Park

  24 mei: Europese Dag van het Nationaal Park

  Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, en vanaf 22 mei kun je deelnemen aan de digitale activiteiten. Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’. Het organiseren van evenementen ter plekke is moeilijk zoals bekend, maar iedereen kan dit jaar de bijzondere natuur van onze Nationale Parken nog steeds beleven – vanuit huis! Zo is er tijdens de Dag van het Nationaal Park online van alles te beleven.

 4. Haal de natuur een beetje dichterbij.

  Haal de natuur een beetje dichterbij.

  Ga je het Nationaal Park en het buiten in de natuur zijn steeds meer missen? Haal dan de natuur wat dichter bij huis en/of ga je tuin in of het balkon op. Heb je wat tips nodig? Hieronder vind je die in overvloed!

 5. Webinar natuurlijk thuiswerken

  Webinar natuurlijk thuiswerken

  Mis je het Nationaal Park? Mis je de natuur nu we zoveel mogelijk thuis werken? Dan is het webinar "natuurlijk thuiswerken' iets voor jou!

 6. Boswachters in Weerribben-Wieden zoeken hulp

  Boswachters in Weerribben-Wieden zoeken hulp

  Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de IVN-afdeling zijn samen op zoek naar nieuwe vrijwilligers in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Wie helpt de boswachters mee om kinderen een mooie natuurbeleving te geven?!

 7. Nieuw programma voor groep 1&2

  Nieuw programma voor groep 1&2

  Kinderen van basisschool De Samensprong uit Steenwijk hebben woensdag 10 maart een nieuw onderdeel van het Nationaal Park Schoolprogramma getest: 'ik zie, ik zie.....'.

 8. Escape the classroom voor basisscholen

  Escape the classroom voor basisscholen

  Speciaal voor basisscholen in en om Nationaal Park Weerribben-Wieden is een programma ontwikkeld rondom het thema "Boeren in het Nationaal Park". Welke klas kan de code kraken en het klaslokaal ontsnappen.....?

 9. Ondernemerssafari voor Gastheren en –vrouwen

  Ondernemerssafari voor Gastheren en –vrouwen

  Op donderdag 2 april zal de jaarlijkse ondernemerssafari voor Gastheren en –vrouwen van Nationaal Park Weerribben-Wieden plaatsvinden. Het moment om eens bij je collega’s in de keuken te kijken, nieuwe locaties te bezoeken en inspiratie op te doen voor het seizoen losbarst.

 10. Groene Voorlichters verdiepen zich in 'stikstof'

  Groene Voorlichters verdiepen zich in 'stikstof'

  De vrijwilligers en beroepskrachten van het Nationaal Park die in contact komen met bezoekers -de zogenoemde Groene Voorlichters- hebben zich bij laten praten over de invloed van stikstof op de flora en fauna van Weerribben en Wieden.

 11. Oude petgaten bij Dwarsgracht open graven

  Oude petgaten bij Dwarsgracht open graven

  De komende twee jaar worden bij Dwarsgracht tien hectare aan oude petgaten open gegraven als onderdeel van de Natura 2000-herstelmaatregelen in De Wieden.