Volg ons nieuws ook op Twitter en Facebook

 1. Meedoen met JeugdNatuurClub De Wieden

  Meedoen met JeugdNatuurClub De Wieden

  Samen met andere kinderen de natuur ontdekken en daar leuke dingen doen. Dat is waar JeugdNatuurClub De Wieden voor staat. Kom gezellig kennismaken op 19 augustus.

 2. Op pad met de beleefknapzak

  Op pad met de beleefknapzak

  Wil je de omgeving op een leuke manier verkennen? En wil je ontdekken wat de natuur te bieden heeft? Trek er dan op uit met de beleefknapzak!

 3. Bezoekerscentrum De Wieden opent haar deuren weer

  De natuur ligt er prachtig bij. De echte koekoeksbloem staat volop in bloei, de zwarte sterns zoeken een nest, de zeldzame vlinder, de zilveren maan, fladdert weer om je heen. Vanaf zaterdag 6 juni opent Bezoekerscentrum De Wieden haar deuren weer in de weekenden.

 4. Virtuele excursie

  Voor de Dag van het Nationaal Park werd een virtuele excursie gehouden in De Weerribben én De Wieden door de boswachters van deze gebieden.

 5. 24 mei: Europese Dag van het Nationaal Park

  24 mei: Europese Dag van het Nationaal Park

  Op 24 mei vindt de 21ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats, en vanaf 22 mei kun je deelnemen aan de digitale activiteiten. Dit jaar staat de Dag van het Nationaal Park in het teken van Natuur en Gezondheid met als thema ‘natuur doet je goed’. Het organiseren van evenementen ter plekke is moeilijk zoals bekend, maar iedereen kan dit jaar de bijzondere natuur van onze Nationale Parken nog steeds beleven – vanuit huis! Zo is er tijdens de Dag van het Nationaal Park online van alles te beleven.

 6. Haal de natuur een beetje dichterbij.

  Haal de natuur een beetje dichterbij.

  Ga je het Nationaal Park en het buiten in de natuur zijn steeds meer missen? Haal dan de natuur wat dichter bij huis en/of ga je tuin in of het balkon op. Heb je wat tips nodig? Hieronder vind je die in overvloed!

 7. Webinar natuurlijk thuiswerken

  Webinar natuurlijk thuiswerken

  Mis je het Nationaal Park? Mis je de natuur nu we zoveel mogelijk thuis werken? Dan is het webinar "natuurlijk thuiswerken' iets voor jou!