Punterwerf Wildeboer

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Verhuur eikenhouten boot met geruisloze elektromotor In Giethoorn Noord, aan de rand van dit mooie waterdorp,

Foto's & Video's

Verhuur eikenhouten boot met geruisloze elektromotor

Punterwerf Wildeboer In Giethoorn Noord, aan de rand van dit mooie waterdorp, staat nog een van de laatste twee punterwerven van Giethoorn. Een gastvrij ambachtelijk familiebedrijf, dat al sinds 1933 op de huidige locatie gevestigd is en waarbij de liefde voor de punter al generaties lang wordt doorgegeven.

Vanaf onze Punterwerf kunt u een vaartocht maken in een "bij ons op de werf gebouwde" eikenhouten punter. De punter is een zeer stabiele en veilige boot. Hij werd van oudsher overal voor ingezet, want wegen waren er niet, alles ging per boot. Men voer vroeger alleen maar met de vaarboom. Dit is het bekende “punteren” door de grachten. Giethoorn is hierdoor beroemd geworden!

U vindt comfort en veiligheid belangrijk? Wij ook! Daarom hebben we onze boot iets breder gemaakt en extra in de boorden verhoogd. Daardoor is het nog ruimer aan boord en de boot nog veiliger. Bovendien heeft u zo minder last van het buiswater op de meren en bij wat meer wind. De boten zijn voorzien van ruime zitkisten waar u uw spullen in kunt opbergen en waarop u gezellig naar elkaar toe kunt zitten. Doordat de punter is gemaakt van eikenhout ligt hij heel stabiel in het water. Graag geven wij u ook een kussen mee aan boord en voor de frissere dagen hebben we lekkere warme fleecedekens voor u. De punter is geschikt voor 8 volwassen personen. Kortom, dé ideale verhuurboot! Beleef dit adembenemende natuurrijke gebied van het Nationaal park Weerribben en Wieden vanuit het water.

Wat maakt varen in Giethoorn zo leuk? Vanuit onze werf kunt u met de boot verschillende kanten op om deze prachtige omgeving te ontdekken. Gaat u voor de rust, dan vaart u richting de Weerribben, door de dorpsgracht van Dwarsgracht of maakt u een boottocht door het schilderachtige Giethoorn Noord en het natuurgebied rondom de dorpskern. Houdt u meer van een gezellige drukte, dan kunt u naar de dorpsgracht van Giethoorn Zuid. Het dorp is erg fotogeniek met zijn sprookjesachtige taferelen, paden, waterwegen en talloze bruggetjes, mooie rietgedekte boerderijen en prachtig aangelegde tuinen. U kunt dan onderweg even van de boot afstappen bij een uitnodigend terras, een museum, een aanlegsteiger bij een rietkraag of aan het eilandje midden op het Bovenwijde.

De elektromotor van de punter is eenvoudig te bedienen. Voordat u vertrekt geven wij u graag een uitgebreide uitleg over de motor en ontvangt u de vaarkaart van het gebied. Het parkeren bij ons is gratis! Net als het zwemvest voor de kinderen. Veiligheid gaat boven alles!

Deze punter huren kost € 30,- per uur. De dagprijs is € 150,- (max 8 uur)

U kunt direct online (op onze website) een dag een boot huren op twee verschillende aanvangstijden, ook kunt u kiezen voor een dagdeel. Heeft u andere tijdswensen bel dan voor een telefonische reservering 0521-361203 / 06-54258546

Contact

Adres
Beulakerweg 48
8355AJ Giethoorn
Telefoon
0521-361203 / 06-54258546
Online
www.punterwerf.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook