De leukste winter uitjes in Weerribben-Wieden

Leestijd 4 minuten

Wil je graag in de winter op pad? Dan is Weerribben-Wieden de perfecte bestemming voor een leuk en winters uitje. Er is genoeg open en er valt veel te beleven, geheel corona-proof. In de winter is er dus genoeg te doen in Weerribben-Wieden. Lees hieronder de leukste winter uitjes en geniet van de winter in Weerribben-Wieden.

Winterdagje in Indonesië : Wayang Stories

Voor het eerst is dierenpark Taman Indonesia ook in de winter geopend met een winterprogramma. Tijdens het winterseizoen is het dierenpark geopend als outdoor museum en zo een perfect winter uitje in Weerribben-Wieden. Het dierenpark organiseert een unieke tentoonstelling genaamd Wayang Stories. Met deze tentoonstelling maken de bezoekers kennis met Wayang, het Indonesische schaduwspel, ook wel bekend als het poppentheater. Het is dus een vorm van theater met poppen en zelf mensen met of zonder masker. En dit is nog niet alles! De tentoonstelling gaat samen met een uitgebreid programma. Er worden lezingen, workshops, voorstellingen en demonstraties getoond en er zijn repair cafés om zo aandacht te geven aan Wayang. Er is bij Taman Indonesia dus genoeg te doen om hier als winter uitje heen te gaan.

Tropisch dagje uit: De Orchideeën Hoeve

Een waanzinnig dagje uit in het mooiste indoorpark van Europa en dat ook nog gewoon in de winter. Word hier ondergedompeld in een adembenemende natuurbeleving. Ontdek hier prachtige planten waaronder natuurlijk de orchideeën en verschillende dieren zoals aapjes en papegaaien. Je ervaart hier echt het beste van de tropen binnen handbereik. Er zijn hier ook leuke activiteiten te doen zoals dieren voeren of een speurtocht lopen. Daarnaast is er ook een speelparadijs waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. Als je na het bezoek aan De Orchideeën Hoeve graag een stukje tropen mee naar huis wilt nemen, dan kan dat! De Orchideeën Hoeve heeft namelijk een Plant en Lifestyle shop met een groot assortiment aan woonaccessoires, planten, souvenirs en cadeaus. Dit is dus een heel leuk uitje om in de winter te ondernemen in Weerribben-Wieden.

Musea

In de winter zijn ook een groot deel van de musea geopend in Weerribben-Wieden. Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus is één van deze musea die in de wintermaanden is geopend. Hier kun je ontdekken hoe het leven er vroeger uitzag in Giethoorn. Ook Museumhuis Rams Woerthe is geopend in de wintermaanden voor bezoekers. Dit museum is een prachtige villa met art nouveau-details die de villa zo bijzonder maken. De bijzondere collectie van Hildo Krop is ook gevestigd in Rams Woerthe op de beneden verdieping. Zeker dus een bezoekje waard! Nog een museum die geopend is tijdens de wintermaanden is Museum De Oude Aarde in Giethoorn. Dit museum is het oudste museum van Giethoorn en hier vind je de mooiste collectie mineralen en fossielen. Daarnaast heeft het museum ook een winkeltje waar je een mooi aandenken kan kopen van dit leuke winter uitje. Het laatste museum die ook tijdens de wintermaanden is geopend is Museum Schoonewelle. Dit is een museum voor Natuur en Ambacht en is een grote collectie naturaliën te zien. Een groot deel van deze collectie bestaat uit opgezette vogels en de collectie blijft maar vernieuwen. Zo lees je dus dat er genoeg musea open zijn in Weerribben-Wieden om heen te gaan als winter uitje.

Spanning in Escape rooms

Durf jij de uitdaging aan? Een spannende ontsnappingsgame op tijd waarbij jij met je team de kamer binnen de tijd moet zien te verlaten. Het is belangrijk dat je aan goede teamwork doet, creatief nadenkt en vooral lef hebt. Bij ’t Binnenhof Paasloo zijn twee escape rooms die ook tijdens de wintermaanden gespeeld kunnen worden. Eén van deze escape rooms heet De Slager van Oldemarkt. Het verhaal van de kamer gaat over een slagerij uit de jaren 70 en 80 die in de jaren 90 volledig afbrandde en het inwonende gezin meenam, maar de slager leefde nog wel. Al snel kwamen er roddels in de wereld en kwam er uiteindelijk uit dat iedereen de slager de schuld gaf van deze brand. In het heden kwamen er steeds meer verdwijningen en enge verhalen dus is de vraag wat de slager van Oldemarkt hier mee te maken heeft? De tweede escape room heeft Prison Break. Het verhaal van deze kamer is dat je binnenkort aan boord komt van een zwaarbeveiligde gevangenentransport. Deze bus brengt je naar gevangenis waar je niet heen wil. Dus zit je nu echt vast of vind je nog een kans om te ontsnappen? Bij beide escaperooms moet je veel uitdagingen aangaan en je hoofd koel houden om te kunnen ontsnappen. Lukt het jou te ontsnappen?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

 1. UIT in de regio

  Wat te doen in de meivakantie

 2. Water

  Kanokamperen in de Weerribben-Wieden

  Bart Deseyn
 3. UIT in de regio

  De beste corona-proof uitjes in Weerribben-Wieden

 4. Natuur

  Uitgewandeld? Ga varend op verkenning

  Jolanda

Tip je vrienden

twitter facebook