Joost Spijkers

Voor zijn vorige voorstelling Spijkers II won Spijkers de Poelifinario in de categorie Kleinkunst, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. En nu, na het winnen van de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het nummer Welkom Thuis uit Hotel Spijkers is Joost klaar voor het grote publiek! Welkom dus. Hier, in Hotel Spijkers, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren. “Hotel Spijkers is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk” (De Groene Amsterdammer). De nummers van Joost Spijkers (ook lid van de Ashton Brothers) volgen elkaar in hoog tempo op en verklanken een grote levensvreugde die altijd tegengekleurd wordt door het besef van een naderend einde, waarbij het feest een metafoor is voor het leven. Joost zingt Brel en Aznavour klassiekers met een even verbluffend gemak en intense bezieling als zijn eigen nummers. Spijkers ontwikkelde een geheel eigen sound en volkomen eigenzinnige stijl mede door de ijzersterke teksten van Peer Wittenbols. Hotel Spijkers is een waar visueel, muzikaal en theatraal spektakel.   De pers over HOTEL SPIJKERS: “Hotel Spijkers is van hoog niveau“ (de Volkskrant ****)“Innemende show tijdens slapeloze nacht in Hotel Spijkers” (NRC Handelsblad ****)“Een waar visueel en theatraal spektakel” (Trouw ****)“Een bijna criminele overdaad aan schoonheid. Spijkers zingt het allemaal met verbluffend gemak” (Het Parool)"Hotel Spijkers is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk” (De Groene Amsterdammer) (c) Brenda de Vries

Voor zijn vorige voorstelling Spijkers II won Spijkers de Poelifinario in de categorie Kleinkunst, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. En nu, na het winnen van de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het nummer Welkom Thuis uit Hotel Spijkers is Joost klaar voor het grote publiek! Welkom dus. Hier, in Hotel Spijkers, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

“Hotel Spijkers is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk” (De Groene Amsterdammer). De nummers van Joost Spijkers (ook lid van de Ashton Brothers) volgen elkaar in hoog tempo op en verklanken een grote levensvreugde die altijd tegengekleurd wordt door het besef van een naderend einde, waarbij het feest een metafoor is voor het leven. Joost zingt Brel en Aznavour klassiekers met een even verbluffend gemak en intense bezieling als zijn eigen nummers. Spijkers ontwikkelde een geheel eigen sound en volkomen eigenzinnige stijl mede door de ijzersterke teksten van Peer Wittenbols. Hotel Spijkers is een waar visueel, muzikaal en theatraal spektakel.

 

De pers over HOTEL SPIJKERS:

“Hotel Spijkers is van hoog niveau“ (de Volkskrant )
“Innemende show tijdens slapeloze nacht in Hotel Spijkers” (NRC Handelsblad
)
“Een waar visueel en theatraal spektakel” (Trouw ****)
“Een bijna criminele overdaad aan schoonheid. Spijkers zingt het allemaal met verbluffend gemak” (Het Parool)
"Hotel Spijkers is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk” (De Groene Amsterdammer)

(c) Brenda de Vries

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook