Martijn Kardol

Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken? Wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen?  Of moet ik het doen? En hoe dan?   Martijn Kardol werd met zijn programma ‘Bang’ genomineerd voor Neerlands Hoop. ‘De Situatie’ is na 'Welkom' zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact. Martijn heeft ook een zeer goed beluisterende radiocolumn op Veronica 'De wereldbol van Martijn Kardol'. De pers over ‘De Situatie’: “De situatie is echt een lekker programma geworden van deze verhalenverteller die met elke voorstelling beter en ook prikkelender wordt." (Theaterkrant, keuze van de criticus)  "Hier toont hij dat hij als cabaretier verder kan reiken dan de belevenissen in zijn huis".  (Volkskrant)  "Martijn Kardol weet eigenzinnig terug te blikken op de achterliggende coronacrisis, maar dat ook te verpakken in grappige anekdotes en verhalen (...) cabaret dat iets verder reikt dan alleen maar schuddebuiken van het lachen. Het mag ook ergens over gaan." (Leidsch Dagblad) Wat de pers eerder schreef over Martijn Kardol: “…een opvallend evenwichtig programma. Met zelfspot, hilarische observaties en een superieure verteltechniek” (★★★★ Theaterkrant) “Zo veel fijne zelfspot” (★★★★ Volkskrant) “Geraffineerd slim en spits in zijn ideeën.” (★★★★ DVHN) “Kardol slaagt erin actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret, en daarbij zingt hij ook nog eens drie mooie liedjes.” (★★★★ Volkskrant) (c) Aisha Zeijpveld

Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken? Wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen?  Of moet ik het doen? En hoe dan?

 

Martijn Kardol werd met zijn programma ‘Bang’ genomineerd voor Neerlands Hoop. ‘De Situatie’ is na 'Welkom' zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.

Martijn heeft ook een zeer goed beluisterende radiocolumn op Veronica 'De wereldbol van Martijn Kardol'.

De pers over ‘De Situatie’: “De situatie is echt een lekker programma geworden van deze verhalenverteller die met elke voorstelling beter en ook prikkelender wordt." (Theaterkrant, keuze van de criticus)  "Hier toont hij dat hij als cabaretier verder kan reiken dan de belevenissen in zijn huis".  (Volkskrant)  "Martijn Kardol weet eigenzinnig terug te blikken op de achterliggende coronacrisis, maar dat ook te verpakken in grappige anekdotes en verhalen (...) cabaret dat iets verder reikt dan alleen maar schuddebuiken van het lachen. Het mag ook ergens over gaan." (Leidsch Dagblad)

Wat de pers eerder schreef over Martijn Kardol: “…een opvallend evenwichtig programma. Met zelfspot, hilarische observaties en een superieure verteltechniek” (★★★★ Theaterkrant) “Zo veel fijne zelfspot” (★★★★ Volkskrant) _“Geraffineerd slim en spits in zijn ideeën_.” (★★★★ DVHN) “Kardol slaagt erin actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret, en daarbij zingt hij ook nog eens drie mooie liedjes.” (★★★★ Volkskrant)

(c) Aisha Zeijpveld

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook