De rol van water in de Weerribben-Wieden (vaartocht)

Water speelt een grote rol in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het is van belang voor de natuur en je kunt er prachtig varen. Tegelijk stelt de aanwezigheid van het water ons voor grote uitdagingen. In een vaartocht van Natuurmonumenten in samenwerking met Het Waterschap Drents Overijsselse Delta leert u meer over de bijzondere kwaliteiten en de wateropgaven die spelen in het gebied.

Water speelt een grote rol in Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Het is van belang voor de natuur en je kunt er prachtig varen. Tegelijk stelt de aanwezigheid van het water ons voor grote uitdagingen. Twee gidsen: één van Natuurmonumenten en één van Het Waterschap Drents Overijsselse Delta nemen u graag mee op een vaartocht door het unieke natuurgebied van De Wieden. Zij gaan in op de ontstaansgeschiedenis en de bijzondere kwaliteiten van het gebied. De huidige wateropgaven zetten deze kwaliteiten echter onder druk. Wat betekent dat voor de toekomst van het natuurgebied De Wieden? Tijdens en na afloop van de vaartocht gaan wij hier graag met u over in gesprek.

Om 12.30 uur vertrekt de boot, zorg dat u uiterlijk 12.15 uur aanwezig bent. De vaartocht vindt plaats in een open boot, denk daarom aan warme kleding en regenkleding bij slecht weer. Slechts bij harde wind wordt de vaartocht geannuleerd. In dat geval ontvangt u hierover tijdig bericht. De tocht duurt 2 uur in totaal. Aansluitend is er mogelijkheid over de toekomst van het natuurgebied verder te praten in het kader.

Meld je HIER aan voor deze expeditie.

De expeditie maakt onderdeel uit van de ONGEZOUTEN. Deze campagne brengt professionals, bewoners, ondernemers en overheden samen om de dialoog aan te gaan over de omgevingskwaliteit van het IJsselmeergebied als geheel, de randmeren en de oude kusten. Het biedt aan de hand van een divers activiteitenprogramma ruimte voor uitwisseling, inspiratie en verbinding.

Er wachten ons grote uitdagingen op het gebied van water, klimaat, natuur, ecologie, energie, visserij, toerisme, landbouw, recreatie en wonen rondom het IJsselmeer. Wij brengen partijen bij elkaar om deze onderwerpen gezamenlijk en integraal te bespreken. Hierin dragen we bij aan zorgvuldige gebiedsontwikkelingen met oog voor ruimtelijke kwaliteit.

Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden voor deze vaartocht kan door een email te sturen aan daan.goris@hetoversticht.nl.

Samen gaan we op ontdekkingsreis naar het verleden, het heden en de toekomst van het IJsselmeergebied. 

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Gratis entree // Aanmelden voor deze vaartocht kan via https://ongezouten.nu/landing/weerribben-wieden/

Locatie

Tip je vrienden

twitter facebook