Excursie naar de aalscholverkolonie

Ga mee naar de oudste aalscholverkolonie van Nederland. Het broedseizoen van de aalscholvers begint in februari/maart en dan is het een drukte van belang. Een natuurgids neemt je mee aan boord van een open boot, om in twintig minuten naar de observatiehut te varen.

Ga mee naar de oudste aalscholverkolonie van Nederland. Het broedseizoen van de aalscholvers begint in februari/maart en dan is het een drukte van belang. Een natuurgids neemt je mee aan boord van een open boot, om in twintig minuten naar de observatiehut te varen..

Neem een kijkje in de oudste aalscholverkolonie van Nederland.

Vanuit de observatiehut heb je prachtig zicht op de aalscholvers die hun nesten aan het bouwen zijn of al zitten te broeden. In de bomen rondom zie je de vogels in karakteristieke houding hun vleugels drogen. Een unieke natuurbelevenis!

De aalscholverkolonie is alleen per boot bereikbaar. Je vaart in 20 minuten met een boot naar de kijkhut. Daar kun je een minuut of twintig genieten van het kenmerkende gedrag van deze spectaculaire vogels. Vervolgens vaar je in 20 minuten weer terug. Praktische informatie Startpunt: aan het einde van de Reeënweg, Wanneperveen Kleed je goed warm aan. In de boot zit je stil en ook bij het kijkscherm beweeg je weinig. Je kan daardoor flink afkoelen. Vergeet je kijker en – als je wilt – je camera met telelens niet. Kom ruim op tijd naar de Reeënweg, om op tijd aan boord te kunnen gaan.  Geschikt voor wie goed ter been is, vanwege het in- en uitstappen van de boten. Let op het startpunt !  Het opstappunt is aan het einde van de Reeënweg, Wanneperveen  

Wanneer

  • -

Locatie

De Wieden, werkschuur Reeënweg

Tip je vrienden

twitter facebook