Varen naar het verdronken dorp in De Wieden

Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Het eens zo levendige dorp op de bodem van de Beulakerwijde.

Vaar mee naar het verdronken dorp Beulake. Het eens zo levendige dorp op de bodem van de Beulakerwijde. . Let op:

De N762 is ter hoogte van Ronduite van 22 t/m 26 mei gesloten. Houd hier rekening mee qua reistijd als u naar ons toe rijdt. Google Maps geeft de actuele reistijd weer.

Met onze boot volgen we de eens zo veel belopen Oude Beulakerweg, tot waar die in het water verdwijnt. Een uniek stukje dat alleen tijdens deze excursie bevaren wordt. Waar de weg stopt varen wij verder de weidse Beulakerwijde op. Op de plaats waar het levendige  turfstekersdorp vroeger lag, staat nu een markant kunstwerk, dat de oude kerktoren verbeeld. De schipper vertelt je het bijzondere verhaal van dit onder gelopen land. Met de open excursieboot varen we in ruim een uur naar het verdronken dorpje Beulake.

De vaarexcursie Verdronken dorp is heel geschikt voor mensen die willen genieten van Nationaal Park Weerribben – Wieden en het leuk vinden om iets meer over de bijzondere geschiedenis te horen.

Vaar mee en geniet van het water én de verhalen over het ontstaan van De Wieden. Extra informatie Vaartocht van 5 kwartier. Open boot, denk aan warme- en/of regenkleding. Bij regen gaat de excursie gewoon door. Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum. Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee. Leeftijd vanaf 6 jaar. Honden kunnen NIET mee op de excursieboot. Beulake

Het levendige dorp Beulake ontstond in 1500 rondom de werkzaamheden van de turfstekers. Vanwege grote stormen overstroomde het gebied en ook Beulake verdween onder de golven. Later hebben duikers vele vondsten uit het dorpje teruggevonden. Tijdens het varen vertelt de schipper uitgebreid over het verhaal van Beulake en hoe de mensen hier vroeger woonden en werkten. En natuurlijk kun je onderweg genieten van de verschillende water- en moerasvogels.

Annuleren

Vermeld bij boeking je mobiele nummer, zodat Natuurmonumenten je kan bereiken bij annulering bij gevaarlijke weersomstandigheden ( te harde wind of onweer of tropische temperaturen).  Regen is geen reden om de excursie te annuleren.

 

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook