Corrie Haverkort

Over de lezing MORELE DILEMMA’S Interactieve lezing over rechtvaardigheid, erkenning en identiteit Hoe doe je recht aan elkaar in een samenleving? Bijvoorbeeld in de plaats waar je woont, in je buurt of in je familie? Gaan we bij belangrijke beslissingen uit van meeste stemmen gelden en klopt dat dan? Of kiezen we voor iemand met de grootste mond en lopen we achter (vaak tijdelijke) leiders aan? Of zijn we per definitie loyaal naar onze eigen vrienden of familie zonder je af te vragen of datgene wat je beslist wel rechtvaardig is? Over rechtvaardigheid wordt al eeuwen gedacht en geschreven. Bij Immanuel Kant, de filosoof die de basis heeft gelegd voor ons hedendaagse denken over  rechtvaardigheid, ging het om de vraag naar een moreel fundament. Hedendaagse filosofen vertalen het denken over rechtvaardigheid vooral in identiteitsdenken en de vraag naar erkenning. Hoe doe je recht? Wanneer is een beslissing rechtvaardig? Over de spreker Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek m.n. op het gebied van hedendaagse gezinstransities. Hierover heeft zij verschillende boeken gepubliceerd. Ze verzorgt lezingen en trainingen aan professionals als pedagogen, psychologen, mediators en  advocaten. Haar onderwerpen gaan over rechtvaardigheidsvraagstukken: o.a. over erkenning, transitiewoede, conflicten, verzoening, vrijheid en gebondenheid. Ze is werkzaam bij Popelier Opleidingen voor Gezin en Begeleiding en ze geeft cursussen aan o.m. de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

Over de lezing

MORELE DILEMMA’S Interactieve lezing over rechtvaardigheid, erkenning en identiteit Hoe doe je recht aan elkaar in een samenleving? Bijvoorbeeld in de plaats waar je woont, in je buurt of in je familie? Gaan we bij belangrijke beslissingen uit van meeste stemmen gelden en klopt dat dan? Of kiezen we voor iemand met de grootste mond en lopen we achter (vaak tijdelijke) leiders aan? Of zijn we per definitie loyaal naar onze eigen vrienden of familie zonder je af te vragen of datgene wat je beslist wel rechtvaardig is?

Over rechtvaardigheid wordt al eeuwen gedacht en geschreven. Bij Immanuel Kant, de filosoof die de basis heeft gelegd voor ons hedendaagse denken over  rechtvaardigheid, ging het om de vraag naar een moreel fundament. Hedendaagse filosofen vertalen het denken over rechtvaardigheid vooral in identiteitsdenken en de vraag naar erkenning. Hoe doe je recht? Wanneer is een beslissing rechtvaardig?

Over de spreker

Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek m.n. op het gebied van hedendaagse gezinstransities. Hierover heeft zij verschillende boeken gepubliceerd. Ze verzorgt lezingen en trainingen aan professionals als pedagogen, psychologen, mediators en  advocaten. Haar onderwerpen gaan over rechtvaardigheidsvraagstukken: o.a. over erkenning, transitiewoede, conflicten, verzoening, vrijheid en gebondenheid. Ze is werkzaam bij Popelier Opleidingen voor Gezin en Begeleiding en ze geeft cursussen aan o.m. de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook