Mooiste Plek. Fototentoonstelling vol verhalen.

In de fototentoonstelling Mooiste Plek nemen bewoners je mee op pad door het Nationaal Park. Ze laten je hun mooiste plek zien en vertellen waarom ze juist dat ene plekje zo mooi vinden.

In de fototentoonstelling Mooiste Plek nemen bewoners je mee op pad door het Nationaal Park. Ze laten je hun mooiste plek zien en vertellen waarom ze juist dat ene plekje zo mooi vinden. Een reis door Weerribben-Wieden aan de hand van 20 portretten en verhalen. Verhalen over gras- en hooilanden, riet, turf, eendenkooien, purperreigers, kano varen en sporen van het verleden. Mooiste Plek is te zien tot eind 2023 bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.

Afwisselend landschap Uit de portretten van Mooiste Plek blijkt wel hoe afwisselend het landschap is. Eén van de laatste vaarboeren neemt je mee, terwijl hij zijn koeien per boot naar het land brengt. De postbode fietst elke dag over 42 bruggetjes, heen en weer terug. Je loopt over één van de oudste paden van De Weerribben. Ziet een eendenkooi die bijna nooit toegankelijk is. Spot een zeldzame purperreiger vanuit een vogelkijkhut. Of ontdekt het gebied per kano. Sommige plekken zijn heel bekend, andere liggen verscholen in het gebied en zijn niet of nauwelijks toegankelijk.

Verbondenheid met de plek en de natuur In de verhalen over de mooiste plekken ontdek je hoe verbonden iedereen is met het landschap, de omgeving, en hoe hard iedereen zich inzet om de kern van het gebied te behouden. “Zeg je Giethoorn dan zeg je punters”. “Als ik stop met vaarboer zijn, stopt het voor het hele gebied.” “Vanuit deze oude haven werd ooit de turf naar Amsterdam verscheept.” Met hun verhalen laten de bewoners de ziel van het gebied zien, haar oorsprong. Nationaal Park Weerribben-Wieden als levend landschap vol verhalen.

Fototentoonstelling Mooiste Plek. Bezoekerscentrum De Wieden, Natuurmonumenten, Sint Jansklooster.

Open op woensdag, zaterdag en zondag, van 12.00-16.00 uur.

Concept, fotografie en verhalen Saskia Op De Weegh. Productie stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Wanneer

  • 4 nov - 17 dec 2023
    • elke woensdag | - uur
    • elke zaterdag | - uur
    • elke zondag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Tip je vrienden

twitter facebook