Expositie 'Doorleefd'

Expositie 'Doorleefd' wordt georganiseerd door de schilders Marrie Bel, Elsa Braaksma en Enno Paulusma in de Kleine Kerk in Steenwijk.

Maria Bel

Marrie Bel is in 2010 begonnen met schilderen en heeft daarna 4 jaar schilderles gehad. Sinds 2020 maakt ze collages van denim. Ze heeft altijd al een passie voor textiel gehad en alles viel op zijn plaats. In plaats van schilderen met verf, schildert ze met denim. Door het opplakken van stukjes spijkerstof ontstaat een schilderij. Ze vindt denimstof een mooi materiaal om mee te werken omdat het uit verschillende nuances blauw bestaat. Steeds doet ze nieuwe ontdekkingen. Ze wisselt stadsgezichten af met afbeeldingen van de natuur. Alles gebaseerd op eigen gemaakte foto’s. Veel inspiratie komt uit Steenwijkerland en omgeving. Daar is volgens haar zoveel moois te zien!

Elsa Braaksma

Schilderen, boetseren en hout/steenbewerking waren eerst alleen hobby’s van Elsa Braaksma maar het is nu haar werk. Daarnaast geeft ze al weer heel wat jaren met veel plezier schilderles. Door het werk van haar man is ze veel verhuisd binnen Nederland, iedere nieuwe omgeving was weer inspirerend. Mensen zijn een enorme inspiratiebron voor haar. Net als de natuur. Beide geweldig gemaakt door de allergrootste Kunstenaar zoals zij zelf zegt. Haar schilderijen zijn kleurrijk, detaillistisch en verhalend. Veel voorstellingen geven de hoop weer die zij heeft maar ook het verwarrende van het leven. Haar wijze van werken is een proces, net als het leven. Zij start, en het schilderij of het beeld neemt haar mee en laat zien waar het heen gaat. Haar kernwoorden zijn Liefde, omdenken en vrijheid.

Enno Paulusma

Enno Paulusma is schilder van realistische portretten. Hij werkt momenteel met acryl op linnen en kruipt het liefst dicht op de huid om zich zijn model eigen te maken. Hierdoor komen er dingen aan het licht die je met één oogopslag niet ziet. Zo krijgen de schilderijen een eigen karakter. Hij schildert het liefst portretten maar schuwt andersoortig werk ook niet. Hij heeft een aantal jaren in Spanje gewoond en werd gegrepen door ‘la Semana Santa’ (de goede week), een week waarin het lijdensverhaal verteld wordt door middel van diverse processies die door de smalle straatjes van de stad gaan. Hiervan maakte hij een twintigtal schilderijen. In zijn schilderijen wil hij laten zien hoe de goede week in Spanje beleefd wordt. Hij heeft al diverse keren geëxposeerd, zowel in Nederland als in Spanje en won een aantal prijzen. Ook was hij te zien bij ‘Sterren op het doek’ en bij 'De Nederlandse portretprijs’.

Opening expositie

De expositie wordt officieel geopend door Arien Bekker, voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur Kleine Kerk Steenwijk. Enno Paulusma is ook dichter en zal tijdens de bijeenkomst voorlezen uit eigen werk. Ook gaan de schilders vertellen over hun werk. Na afloop is er een hapje en een drankje. De bijeenkomst eindigt om ca. 16.30 uur. De toegang is vrij, een bijdrage bij de uitgang wordt op prijs gesteld.

Wanneer

  • 20 apr - 18 mei 2024
    • elke donderdag | - uur
    • elke vrijdag | - uur
    • elke zaterdag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Gift bij de uitgang wordt op prijs gesteld

Locatie

Kleine Kerk

Adres
Vrouwenstraat 5, 8331 HX Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook