Friese Waterlinie wandel2daagse 20 en 21 mei

Vanuit Bakkeveen naar het prachtige Zuiderzeestadje Kuinre in de kop van Overijsel!

De Friese Waterlinietocht van 84 kilometer loopt door het prachtige landschap van Zuidoost Fryslân. Je geniet een bijzondere en originele ontdekkingstocht langs de 17e-eeuws historische verdedigingslinie van Bakkeveen naar Kuinre. De tocht is een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur én historie.

Gebied

De Friese Waterlinietocht leidt u vanuit een bosrijk gebied met heide- en zandvlakten op de grens met Groningen en Drenthe naar het nostalgische dorp Oldeberkoop. Op dag 2 gaat de tocht verder richting de Lendevallei met zijn liefelijk riviertje de Lende. Op diverse plaatsen vindt u sporen terug van de uit 1672 daterende verdedigingslinie, aan de route ook de bestaande en in ere herstelde schansen waar u een kijkje kan nemen. Landschapsbeheer Friesland beschrijft deze omgeving van de Friese Waterlinie als één van de mooiste pareltjes in Zuidoost Friesland! De lengte van de lintwandeltocht is 84 kilometer welke is opgesplits in twee trajecten. Daarmee heeft u de mogelijkheid twee verschillende tochten te lopen. Per dag kunt u verschillende afstanden lopen vanaf verschillende startlocaties van de gekozen afstand. Ook is het mogelijk slechts één dag mee te doen. Dit maakt het wandelevenement toegankelijk voor iedereen: jong en oud, getraind of ongetraind. De wandelaars starten op beide dagen op verschillende startlocaties, afhankelijk van de gekozen afstand.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Voorverkoop

Deze lintwandeltocht heeft verschillende afstanden, startlocaties en prijzen. Zie hier voor op de website www.doelgerichtwandelen.nl

Locatie

Recreatiecentrum Dûndelle

Adres
Mjumster Wei 16,

Tip je vrienden

twitter facebook