Tango Extremo presenteert Mattheus Passie

In maart en april 2017 tourt het orkest Tango Extremo met de Nederlandse acteur Peter Faber, sopraan Sharon Kips en bariton Job Hubatka met een bijzonder programma door het land.

Een speciale uitvoering van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa, de Mattheus Passie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.

Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst. In de voorstelling vertolkt acteur Peter Faber de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka zingen de verschillende recitatieven en aria’s en Tango Extremo voegt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling. Peter Faber begon in de jaren zeventig als acteur bij Het Werktheater en werd later bekend van onder andere ‘Een brug te ver’, ‘Ciske de Rat’, ‘Flodder’, ‘Max Havelaar’ en ‘Oeroeg’. Ook schreef hij solovoorstellingen, columns en kinderprogramma’s. Hij werd 2 x bekroond met de Louis d’Or prijs. Sharon Kips, bekend als winnares van The X-Factor, heeft 9 albums uitgebracht. Zij stond in het voorprogramma van Beyonce en is nu voornamelijk actief in het gospel en evangelische circuit. Hiermee staat ze op grote evenementen zoals de EO-Jongerendag en de Nederland Zingt-dag.

Tango Extremo heeft een niet meer weg te denken plaats in het Nederlandse en buitenlandse muzieklandschap weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tangosalon in Nederland, heel Europa, Mexico, Turkije, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Zuid-Korea, Zuid Amerika, Groenland, de Nederlandse Antillen.

Wanneer

  • -

Locatie

Wellness Hotel Huis ten Wolde

Adres
Onderduikersweg 6A, 8346 KP De Bult
Telefoon
0521-535400
E-mail
Website
www.huistenwolde.nl

Tip je vrienden

twitter facebook