Fietsexcursie Weerribben

Fiets mee door De Weerribben, langs o.a. de Spinnekopmolen de Wicher. De boswachter vertelt je over de bijzondere molens en verdere bijzonderheden in het gebied De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert op monumentendag een fietstocht in De Weerribben.

Stap op de fiets en ga met de gids van Staatsbosbeheer mee door De Weerribben. Onderweg bezoek je Spinnekopmolen de Wicher.

De gids vertelt je over de rol van deze molens in het waterrijke landschap van de Weerribben en hoe het is gevormd door economische activiteiten uit het verleden. Molens als De Spinnekopmolen hebben hierin een rol gespeeld.

Water vormt nog steeds de belangrijkste levensader voor dit gebied. Niet meer voor turf of visserij, maar voor het behoud van planten en dieren en de beleving voor de bezoekers van dit bijzondere wetland-gebied.

Voordat je de fiets opstapt staat er in het Buitencentrum een kop koffie en/of thee met een stukje Weerribben brok voor je klaar. Neem je eigen fiets mee (fietsverhuur is mogelijk, zelf ruim voorafgaand aan de tocht regelen bij de plaatselijke fietsverhuurder o.a. www.degelelis.nl)

Wanneer

  • -

Locatie

Tip je vrienden

twitter facebook