Vaar mee met de Ecowaterliner naar Giethoorn

Wil je alles zien van het Nationaal Park Weerribben-Wieden? Maar je wilt geen grote afstanden fietsen of wandelen? Vaar dan mee met de watertaxi, de EcoWaterLiner van Natuurmonumenten. De watertaxi verbindt de dorpskernen St Jansklooster – Blokzijl – Giethoorn.

De EcoWaterLiner is een fluisterstille boot met ruimte voor fietsen. Volop genieten van het prachtige natuurgebied Nationaal Park Weerribben-Wieden. De watertaxi start in de ochtend vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster (waar je gratis kunt parkeren). De route gaat over de Beulakerwijde naar Giethoorn. Vanaf daar kun je weer verder fietsen en wandelen via fietsknooppunten en wandelpunten. Minder actief? Je kan ook de hele dag rondzwerven in Giethoorn, je koopt dan een dagkaart. Een arrangement inclusief een bezoek aan museum Giethoorn "t’Olde Maat uus" geeft je bezoek aan het Nationaal Park een extra cultuur-historisch tintje. Kies die optie die bij jou past.

In de maand september vertrekt de watertaxi om 10:45 uur en 13:45 uur richting Giethoorn. Vanuit Giethoorn varen de boten om 12:00 uur en 15:00 uur richting St Jansklooster. De reisduur is ongeveer een uur.

Wanneer

Prijzen

Dagkaart (=retour) € 9,00
Trajectkaart (= enkele reis) € 5,00
Dagkaart fiets € 5,00
Trajectkaart fiets € 3,00
Dagkaart kinderen tot 12 jaar € 4,50
Trajectkaart kinderen tot 12 jaar € 2,50
Genoemde tarieven zijn voor leden van Natuurmonumenten, niet-leden betalen € 1,00 extra op het genoemde tarief.

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden | St. Jansklooster Tourist Info

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster
Telefoon
0527-205660
E-mail
Website
www.natuurmonumenten.nl

Tip je vrienden

twitter facebook