Murat Isik

Libris Literatuur Prijswinnaar Murat Isik (Ambo|Anthos) schrijft het Boekenweekessay 2019! Murat Isik Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018. Tevens werd de roman het Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad en bol.com. Bovendien won het de Boekhandelsprijs 2018 en werd Wees onzichtbaar genomineerd voor BNG Bank Literatuurprijs en Halewijnprijs. Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door het Schrijversfestival Steenwijk. De presentatie is deze avond in handen van Tanya Commandeur. Tanya, zelf schrijfster en woonachtig in Steenwijk, begon in 2005 aan haar eerste roman: Wallada’s Gasten, een discussie in romanvorm, voorgezeten door de liberale islamitische prinses Wallada. Het boek werd in 2008 uitgegeven door Sirene. Jaren later werd Commandeur gegrepen door het dramatische levensverhaal van haar betovergrootvader, dat ze uitwerkte in ‘De man die alles achterliet’. Daarna volgde ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’, een roman over de bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski. Beide boeken zijn uitgegeven door Ambo|Anthos en werden goed ontvangen. Momenteel werkt ze aan een nieuwe historische roman. Tanya zal Murat Isik op vakkundige wijze aan een interview onderwerpen.    

Libris Literatuur Prijswinnaar Murat Isik (Ambo|Anthos) schrijft het Boekenweekessay 2019!

Murat Isik

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op heden tien drukken beleefde. Hij ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond _werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn nieuwe roman _Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018. Tevens werd de roman het Boek van het jaar 2017 bij NRC Handelsblad en bol.com. Bovendien won het de Boekhandelsprijs 2018 en werd Wees onzichtbaar genomineerd voor BNG Bank Literatuurprijs en Halewijnprijs.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door het Schrijversfestival Steenwijk.

De presentatie is deze avond in handen van Tanya Commandeur. Tanya, zelf schrijfster en woonachtig in Steenwijk, begon in 2005 aan haar eerste roman: Wallada’s Gasten, een discussie in romanvorm, voorgezeten door de liberale islamitische prinses Wallada. Het boek werd in 2008 uitgegeven door Sirene. Jaren later werd Commandeur gegrepen door het dramatische levensverhaal van haar betovergrootvader, dat ze uitwerkte in ‘De man die alles achterliet’. Daarna volgde ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’, een roman over de bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski. Beide boeken zijn uitgegeven door Ambo|Anthos en werden goed ontvangen. Momenteel werkt ze aan een nieuwe historische roman.

Tanya zal Murat Isik op vakkundige wijze aan een interview onderwerpen.

 

 

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331 GM Steenwijk
Telefoon
0521-514004
E-mail
Website
www.demeenthe.nl/

Tip je vrienden

twitter facebook