WAD live

WAD, overleven op de grens van water en land, de film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers. ‘Wad live’ is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het 42 koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller gevat in een uniek filmconcert. Meer dan de helft van de scenes zijn niet eerder vertoond en het Noordpoolorkest componeerde speciaal voor deze productie nieuwe muziek die ze live gaan spelen. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse is door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Daarmee wordt WAD on tour een theatraal gesprek tussen film, tekst en muziek. Het Wad gevangen in beeld en geluid met de nieuwste filmtechnieken: elk jaargetijde, zowel onder als boven water. (c) Ruben Smit

WAD, overleven op de grens van water en land, de film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers.

‘Wad live’ is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het 42 koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller gevat in een uniek filmconcert.

Meer dan de helft van de scenes zijn niet eerder vertoond en het Noordpoolorkest componeerde speciaal voor deze productie nieuwe muziek die ze live gaan spelen. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse is door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Daarmee wordt WAD on tour een theatraal gesprek tussen film, tekst en muziek. Het Wad gevangen in beeld en geluid met de nieuwste filmtechnieken: elk jaargetijde, zowel onder als boven water.

(c) Ruben Smit

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook