Lights in Blokzijl

Internationale lichtontwerpers ontwerpen en bouwen in december op zeven verschillende locaties in Blokzijl een lichtkunstwerk. Van 12 t/m 22 december zijn de lichtkunstwerken voor iedereen te bewonderen. Het belooft een groot spektakel te worden.

In de donkere decembermaand van 2019 zal er voor de eerste keer Lights in Blokzijl worden georganiseerd door BERLUX lighting design. Het evenement wordt het zusje van het Zweedse Lights in Alingsas wat daar al 20 jaar erg succesvol is. Lights in Blokzijl bestaat uit een aantal onderdelen:

Internationale lichtontwerp workshop van 6 december tot en met 11 december. Op 7 locaties in Blokzijl wordt er in 5 dagen een lichtkunstwerk ontworpen en gebouwd. Er worden internationale lichtontwerpers uitgenodigd om een team te leiden en ieder team bestaat uit 10 studenten en professionals die alen geïnteresseerd zijn in licht en verlichten. Deelnemers hebben diverse achtergronden en komen uit de architectuur-, vorgevings-, kunst- en lichtbranche. Het doel van deze educatieve ervaring is dat deelnemers in staat zijn een lichtconcept uit te werken tot een tastbaar resultaat. Er zal getest worden met materialen en verlichting maar ook dient er in een groep samen gewerkt te worden. Een workshopweek is dan ook een zeer enerverende ervaring voor iedereen!

Op 11 december wordt er een Engelstalig lichtcongres georganiseerd. Gedurende deze dag geven top-sprekers vanuit de wetenschap, architectuur en lichtontwerp presentaties over licht gerelateerde onderwerpen. Het afsluitende onderdeel van het congres zijn de presentaties van de 7 workschop teams die ieder het lichtconcept van het door hen gebouwde lichtkunstwerk zullen presenteren.

Na het congres is er op 11 december aan het begin van de avond de grote opening. Alle lichtkunstwerken zullen worden aangezet en iedereen kan de resultaten bewonderen. Van 12 tot en met 22 december zijn de lichtkunstwerken te bezoeken en worden er diverse extra activiteiten georganiseerd.

Wanneer

Locatie

Lights in Blokzijl

Adres
Bierkade 9, 8356DH Blokzijl

Tip je vrienden

twitter facebook