Vaartocht naar de aalscholvers - De Wieden

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Varen door het prachtige landschap van De Wieden en een kijkje in de oudste aalscholverkolonie van Nederland.

Varen door het prachtige landschap van De Wieden en een kijkje in de oudste aalscholverkolonie van Nederland..

Vaar mee en neem een kijkje in de aalscholverkolonie van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Varen naar de aalscholvers

Geniet van het prachtige landschap van De Wieden en neem een kijkje in de oudste aalscholverkolonie van Nederland. Het broedseizoen van de aalscholvers begint in februari/maart en dan is het een drukte van belang.

Neem een kijkje in de kolonie

Vanuit de observatiehut heb je prachtig zicht op de honderden aalscholvers die hun jongen voeren. In de bomen rondom zie je de vogels in karakteristieke houding hun vleugels drogen. Een unieke natuurbelevenis!

Extra informatie

De vaartocht duurt 3,5 uur Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar Kwartier voor aanvang melden aan de balie Denk aan warme en/of regenkleding (open boot) Vergeet je verrekijker niet! Graag kwartier voor aanvang van de vaartocht melden aan de balie van het bezoekerscentrum. Neem bij warm zonnig weer voldoende drinken, een petje en zonnebrandmiddel mee. Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden om te weinig deelname geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren. 

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook