Heads & Tales

Maak kennis met een nieuw theaterconcept! Het is aanvang. Twee acteurs komen op met een muntje. Een theaterbezoeker wordt uitgenodigd op het toneel en gevraagd het muntje op te gooien. Wordt het kop of munt? Dat bepaalt wie welke rol speelt. Een spannende avond voor het publiek én voor de acteurs! In ‘De Grootste Helft’ vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan? Een eerlijke, ontroerende en verrassende toneelvoorstelling door Susan Visser en Eric Corton. Quotes De Telegraaf ☆☆☆☆ “Susan Visser en Eric Corton geven op fraai ingeleefde, maar ook lichtvoetige wijze gestalte aan het stel in deze ongemakkelijke situatie.” “De Grootste Helft is herkenbaar, als een soort ‘scheiden voor dummies’ op de planken. Vol ontroering, maar zeker ook met de nodige humor, worden de vele kanten van een huwelijk op z’n eind belicht.” NRC Handelsblad ☆☆☆ “De Grootste Helft is de eerste productie van Heads and Tales en een prima debuut.” “De dialogen houden de vaart erin, terwijl de personages mooi worden uitgediept.” Theaterkrant.nl “Een originele voorstelling over een echtscheiding produceren lijkt anno 2020 haast niet mogelijk, maar het nieuwe productiehuis Heads and Tales is daar toch in geslaagd. Met het spotlicht op het spel van de acteurs gaat de voorstelling De Grootste Helft zonder opsmuk terug naar de basis. Acteurs Eric Corton en Susan Visser nemen het publiek met vlotte dialogen en naturel spel mee in de opkomst en ondergang van een herkenbaar huwelijk.” “Eric Corton en Susan Visser zijn een geloofwaardig echtpaar en wisselen als vanzelfsprekend tussen spelen en vertellen. Ook schakelen ze pijlsnel van de ene emotie naar de andere.” “Marc Veerkamp schreef een tekst zonder overduidelijk begin en einde die een mooie dwarsdoorsnede uit de teloorgang van een huwelijk biedt.” “Om de voorstelling tweemaal per avond te kunnen spelen is de tekst ingekort tot één uur, maar De Grootste Helft zou ook langer mogen duren. Niet alles wordt gezegd en de relatie lijkt geen gelopen race waardoor je nieuwsgierig blijft naar het levensverloop van de personages.” Noordhollands Dagblad / Leidsch Dagblad / Haarlems Dagblad “amusant” “Eric Corton als Jip en Susan Visser als Dominique acteren verdienstelijk”   (c) Annemiek van der Togt

Maak kennis met een nieuw theaterconcept!

Het is aanvang. Twee acteurs komen op met een muntje. Een theaterbezoeker wordt uitgenodigd op het toneel en gevraagd het muntje op te gooien. Wordt het kop of munt? Dat bepaalt wie welke rol speelt. Een spannende avond voor het publiek én voor de acteurs!

In ‘De Grootste Helft’ vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan?

Een eerlijke, ontroerende en verrassende toneelvoorstelling door Susan Visser en Eric Corton.

Quotes

De Telegraaf
☆☆☆☆
“Susan Visser en Eric Corton geven op fraai ingeleefde, maar ook lichtvoetige wijze gestalte aan het stel in deze ongemakkelijke situatie.”
De Grootste Helft is herkenbaar, als een soort ‘scheiden voor dummies’ op de planken. Vol ontroering, maar zeker ook met de nodige humor, worden de vele kanten van een huwelijk op z’n eind belicht.”

NRC Handelsblad
☆☆☆
De Grootste Helft is de eerste productie van Heads and Tales en een prima debuut.”
“De dialogen houden de vaart erin, terwijl de personages mooi worden uitgediept.”

Theaterkrant.nl
“Een originele voorstelling over een echtscheiding produceren lijkt anno 2020 haast niet mogelijk, maar het nieuwe productiehuis Heads and Tales is daar toch in geslaagd. Met het spotlicht op het spel van de acteurs gaat de voorstelling De Grootste Helft zonder opsmuk terug naar de basis. Acteurs Eric Corton en Susan Visser nemen het publiek met vlotte dialogen en naturel spel mee in de opkomst en ondergang van een herkenbaar huwelijk.”

“Eric Corton en Susan Visser zijn een geloofwaardig echtpaar en wisselen als vanzelfsprekend tussen spelen en vertellen. Ook schakelen ze pijlsnel van de ene emotie naar de andere.”

“Marc Veerkamp schreef een tekst zonder overduidelijk begin en einde die een mooie dwarsdoorsnede uit de teloorgang van een huwelijk biedt.”

“Om de voorstelling tweemaal per avond te kunnen spelen is de tekst ingekort tot één uur, maar De Grootste Helft zou ook langer mogen duren. Niet alles wordt gezegd en de relatie lijkt geen gelopen race waardoor je nieuwsgierig blijft naar het levensverloop van de personages.”

Noordhollands Dagblad / Leidsch Dagblad / Haarlems Dagblad
“amusant”
“Eric Corton als Jip en Susan Visser als Dominique acteren verdienstelijk”
 

(c) Annemiek van der Togt

Wanneer

Locatie

Rabo Theater De Meenthe

Adres
Stationsplein 1, 8331GM Steenwijk

Tip je vrienden

twitter facebook