Beklim de watertoren in Sint Jansklooster!

Uiteraard vragen we je om de veiligheidsmaatregelen die door de Rijksoverheid en het RIVM zijn genomen op te volgen. Ook raden we aan om de website van de locatie van tevoren te bekijken en te informeren of de locatie die je wilt bezoeken geopend is of niet.

Beklim de watertoren, het baken in De Wieden, en geniet van het fantastische uitzicht over dit natuurgebied!

Beklim de watertoren, het baken in De Wieden, en geniet van het fantastische uitzicht over dit natuurgebied!.

Beklim het baken in De Wieden en geniet van het fantastische uitzicht over dit natuurgebied!

Indrukwekkende trap

In de watertoren voert een spektakel van trappen (in totaal 207 treden naar boven) je door een 24 meter hoge ruimte. Bovenin het oude waterreservoir kijk je via vier grote vensters uit over De Wieden.

Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Reken daarom een kwartier extra, zodat je op de tijd die je gereserveerd hebt, ook echt klaar staat bij de ingang van de toren. De torenwachters begeleiden je bezoek.

Meer weten over deze bezienswaardigheid?

Ga naar de pagina over de watertoren van Sint Jansklooster.

Praktische informatie

Reserveer een tijd voor je bezoek.  Zorg dat je op de gereserveerde tijd al bij de toren bent. Parkeer bij het bezoekerscentrum. Wandelend is het 15 minuten, fietsend 5 minuten om vanaf het bezoekerscentrum naar de watertoren te gaan. Alleen geschikt voor mensen met een goede conditie, er zijn 207 treden! Vergeet je verrekijker niet! Leeftijd vanaf 4 jaar Een bezoek aan de watertoren is goed te combineren met onze andere activiteiten. Check hier het overzicht.

 

Spelregels 

Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Het aantal deelnemers voor deze excursie is daarom beperkt tot 8 personen. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer en parkeer bij het bezoekerscentrum. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Hou je aan de richtlijnen: Houd 1,5 meter afstand, schud geen handen en vermijd fysiek contact Was/ontsmet je handen bij het betreden van een locatie van Natuurmonumenten Was/ontsmet je handen regelmatig gedurende de dag en in ieder geval na hoesten, niezen, voor en na het eten en toiletgebruik Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg in afvalbakken Nies en/of hoest in je elleboog

 

 

Wanneer

  • -

Locatie

Bezoekerscentrum De Wieden

Adres
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Tip je vrienden

twitter facebook